Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Camera Auditorilor Financiari, investigată de Consiliul Concurenței pentru tarife impuse membrilor

Camera Auditorilor Financiari, investigată de Consiliul Concurenței pentru tarife impuse membrilor

Un articol de: |
Foto: avocatura.com Eveniment

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă de către Camera Auditorilor Financiari din România, care ar fi încercat să determine membrii asociaţiei să practice un preţ unitar, informează Mediafax.

Mai mult, Camera ar fi aplicat sancţiuni prin eliminarea de pe piaţă a unei firme pentru practicarea unor preţuri considerate prea mici.

"Rolul concurenţei prin preţ este tocmai acela de a menţine preţurile la cel mai scăzut nivel posibil. Practicarea unor preţuri foarte mici nu este nocivă pentru piaţă decât în condiţiile în care compania deţine o poziţie dominantă de care abuzează prin practicarea unor preţuri de ruinare. Orice altă abordare privind practicarea unor preţuri considerate de competitori sub nivelul pieţei contravine principiilor unei economii de piaţă funcţionale", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.

El a arătat că investigaţia a fost declanşată la sesizarea unui membru al Camerei Auditorilor care ar fi fost sancţionat pentru că a practicat tarife mai mici decât cele impuse de asociaţie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment