Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cât plăteai pentru abonament la bordel în perioada interbelică. Carol al II-lea AVEA ABONAMENT la Foamea Neagră

Cât plăteai pentru abonament la bordel în perioada interbelică. Carol al II-lea AVEA ABONAMENT la Foamea Neagră

Un articol de: |

Deși, momentan este interzisă în România, prostituţia a înflorit avea loc între anii 1930-1940. Atunci au apărut cartierele şi casele de toleranţă faimoase, precum şi abonamentele pentru astfel de servicii.

În Bucureşti una dintre cele mai populare zone pentru căutătorii de plăceri era Crucea de Piatră, de-a lungul Căii Dudeşti, unde clienţii puteau alege din 20 de case de toleranţă, iar preţurile erau pentru toate buzunarele, scrie descopera.ro.

Citește și: Patru veterani de război, decoraţi pentru meritele deosebite de către Primăria Generală (FOTO)'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Primăria Capitalei: Peste 2.800 de semnături pentru petiția online inițiată în favoarea construirii Spitalului Metropolitan

În romanul Cronica de familie, al lui Petru Dumitriu, este prezentat un episod în care chiar Carol al-II-lea s-ar fi îndrăgostit de prostituata Foamea Neagră din zona Crucea de Piatră.

Într-o altă zonă a României, pe malul Dunării, la Brăila exista celebrul bordel ”La Tanti Elvira”. Locul era vizitat atât de ofiţeri, nobili, marinari, cât şi tâlhari. Conform unui abonament lunar vechi, prostituatele care ofereau plăceri şi în timpul deplasărilor erau plătite cu circa 50 de lei. În acea perioadă salariile ”de jos” variau de la 300 de lei, cât câştiga un ucenic, până la 3.800 de lei, salariul unui muncitor cu studii medii. Tot în aceeaşi perioadă un kilogram de carne de porc costa 28,40 de lei, precizează aceeași sursă.

În 1949, casele de toleranţă au fost închise de către autorităţile comuniste. Majoritatea fetelor care lucrau aici au devenit fie membre de partid, fie s-au căsătorit cu ofiţeri.

Citește și: ȘOCANT! Un gălățean A LUAT FICTIV ÎN SPAȚIU aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni. Ce a pățit bărbatulGabriela Firea: Anul trecut, în București, s-au asfaltat în total 199 de kilometri. Anul acesta se vor asfalta 26 de străzi și intrări din cartierul Henri Coandă, plus ultimele 15 străzi de pământ aflate în administrarea MunicipalitățiiCe s-a întâmplat cu POLIŢISTUL SUCEVEAN care a fost LOVIT CU SABIA ÎN CAP de un interlop!

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment