Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cavaleri, domniţe şi negustori, la Festivalul Medieval de la Sighişoara (VIDEO)

Cavaleri, domniţe şi negustori, la Festivalul Medieval de la Sighişoara (VIDEO)

Un articol de: |

Atmosfera medievală a fost recreată în Cetatea Sighişoarei. Cavaleri, domniţe şi negustori au defilat pe străzile bătrânei cetăţi, costumaţi la fel ca în Evul Mediu. Festivalul Medieval de la Sighişoara, ajuns la cea de-a doua zecea ediţie, a debutat cu parada ordinelor cavalerilor, condusă de toboşarul cetăţii.

Festivalul a debutat în forţă cu tradiţionala Paradă a Ordinelor Cavalereşti, cinci la număr la această ediţie. Trei din România: Ordinul Cavalerilor de Mediaş, de Sibiu şi Cavalerii-Lup şi încă două din Ungaria şi Bulgaria. Străduţele strâmte ale vechii cetăţi s-au umplut de cavaleri, domniţe şi menestreli.

Zeci de turişti au asistat la reprezentaţia cavalerilor îmbrăcaţi în costume medievale, în timp ce domniţele îi invitau pe curioşi să viziteze corturile cavalereşti. De asemenea, grupurile de menestreli şi negustori fluturau în aer streagurile cu blazon. Muzica medievală se auzea în întreaga cetate.

Din cauza referendumului, consilierii locali din Sighişoara au decis scurtarea festivalului la doar trei zile din zece, cât era stabilit iniţial. Pentru această ediţie, autorităţile locale au alocat suma de 1,3 milioane de lei.

Festival Medieval la Sighișoara
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment