Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment CCR a amânat luarea unei decizii privind recunoaştea căsătoriilor gay încheiate în străinătate și a avizat pozitiv iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei formată din bărbat şi femeie (VIDEO)

CCR a amânat luarea unei decizii privind recunoaştea căsătoriilor gay încheiate în străinătate și a avizat pozitiv iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei formată din bărbat şi femeie (VIDEO)

Un articol de:

UPDATE: CCR a amânat decizia în cazul căsătoriei celor doi bărbați. Decizia, amânată până în luna septembrie. A fost ultima ședință înainte de vacanță.

De asemenea, Curtea Constituţională a avizat pozitiv, miercuri, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Citește și: Băsescu: Mafiile transpartinice PNL – PSD funcţionează perfect. Au dat amnistie fiscală pentru dezvoltatorii imobiliari evazioniştiRomâncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealMihai Fifor face schimbări la Palatul Victoria: A fost eliberat din funcție 

Magistrații Curții Constituționale discută miercuri cererea celor doi bărbaţi care vor recunoaşterea căsătoriei lor, oficiată în Belgia, informează B1 TV. Demersul inedit se judecă în aceeaşi zi în care se va lua în discuţie şi cererea de modificare a  a articolului 48 din Constituţie, prin care termenul „soţi" să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie".

Cei doi au spus că decizia, oricare ar fi ea, va fi acceptată deoarece trăim într-un stat de drept.

Întrebat ce părere are despre prevederile pe care le doresc în Constituție inițiatorii celeilalte solicitări, românul a răspuns: ”aceste prevederi sunt deja în Codul Civil: două persoane de același sex nu se pot căsători. Toți trebuie ascultați și respectați, chiar și cei trei milioane (care au semnat inițiativa). Aceste semnături au fost strânse fără a exista un cuplu vizibil cum suntem noi. Sunt sigur că văzându-ne mulți nu ar mai fi semnat această petiție”.

Curtea Constituțională discută cererea celor doi bărbaţi care vor recunoaşterea căsătoriei lor

Citește și: Netflix, ironii la adresa Vioricăi Dăncilă: Ce mesaj apare pe pagina de Facebook a companiei (FOTO)Ministerul Educației îi ia la întrebări pe elevi, părinți și profesori: Consultare publică pe tema structurii viitorului an școlar Glume, după criza politică: Tudose și Dăncilă vizați de IRONIILE internauților (FOTO)

Acesta a mai spus că nu este de acord cu organizarea unui referendum pe tema recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex. ”Imaginați-vă un referendum pe tema pedepsei cu moartea”, a argumentat românul.

”Suntem deja de 14 ani împreună. Chiar numărul acesta spune ceva. Acum ne cunoașteți cât de puțin. Noi suntem căsătoriți și dacă vom divorța vreodată, asta va fi singura manieră în care nu vom mai fi căsătoriți”, a mai precizat românul.

Citește și: Cursurile au fost SUSPENDATE în mai multe școli. Care sunt județele VIZATECoduri PORTOCALII și GALBENE DE VREME REA. VEZI ZONELE VIZATE (FOTO)Klaus Iohannis, LOVITURĂ pentru aleși: Președintele sesizează Curtea Constituțională 

Soțul lui și-a exprimat încrederea că românii vor accepta căsătoriile între persoanele de același sex: ”cred că sunt pregătiți, cred că sunt deschiși la minte, pasionți și cu inimă mare, cu multe opinii și speranță pentru viitor și cred că ne vor sprijini”.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment