Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ce înseamnă termenul "dottore", folosit de Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta

Ce înseamnă termenul "dottore", folosit de Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta

Un articol de: |
Foto: adevarul.ro Eveniment

După ce președintele Traian Băsescu a folosit adesea termenul "dottore" la adresa premierului Victor Ponta, mai mulți specialiști au explicat ce înseamnă acest termen în dicționarul de specialitate, arată Adevărul.

Astfel, o formă a teatrului italian de improvizaţie, numită „Commedia dell'arte", conține un personaj intitulat "il dottore", care se traduce "doctorul".

Potrivit dicționarului de specialitate, "il dottore" reprezintă un personaj întotdeauna supărat, nemulţumit, care crede că le ştie pe toate dar care nu ştie nimic.

Dacă vorbim despre forma de teatru menționată mai sus, il dottore este un fals doctor, un pretins doctor, un impostor, după spusele Vioricăi Bălteanu, profesor universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

"În Comedia dell'arte, il dottore este un fals doctor, un pretins doctor, un impostor. Totuşi, nu cred că există vreo legătură între acest personaj dottore şi Victor Ponta", a spus Bălteanu.

Citeşte mai multe despre:   Preşedintele Traian Băsescu,   premierul victor ponta,   dottore,   termen
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment