Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cea mai caldă lună septembrie din 1880 şi până în prezent, înregistrată în acest an

Cea mai caldă lună septembrie din 1880 şi până în prezent, înregistrată în acest an

Un articol de: |

Septembrie 2014 a fost cea mai caldă lună septembrie de pe Pământ din 1880 și până în prezent, înregistrând  la suprafaţa scoarţei terestre şi a oceanelor o temperatură medie de 15,72 de grade Celsius, potrivit oamenilor de știință.

Ca şi august 2014, anul acesta a fost a 38-a lună consecutivă de septembrie în care temperatura globală terestră s-a situat peste media din secolul al XX-lea, a anunţat National Oceanic and Atmospheric Administration în raportul ei anual, informează dailymail.co.uk.

Alături de septembrie 2013, luna trecută figurează în topul 6 al celor mai calde luni septembrie înregistrate vreodată.

În 2014, mai, iunie, august şi septembrie au fost lunile cele mai calde înregistrate vreodată, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880. Cu excepţia lui februarie, toate celelalte luni au intrat în topul 4 al celor mai calde luni înregistrate vreodată pentru fiecare dintre ele, precizează NOAA.

Dacă 2014 îşi menţine temperaturile lunare peste media secolului al XX-lea până la sfârşitul lunii decembrie, atunci el va deveni cel mai cald an calendaristic din 1880 şi până în prezent.

Citeşte mai multe despre:   septembrie 2014,   cea mai calda luna septembrie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment