Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment CEDO: România are la dispoziţie şase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a situaţiei din închisori

CEDO: România are la dispoziţie şase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a situaţiei din închisori

Un articol de: |

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat, marți, decizia-pilot privind condițiile din penitenciarele Românești. Instituția a stabilit că România are la dispoziție șase luni pentru a pune la punct un plan de măsuri care să rezolve problema supraaglomerării și a condițiilor neconforme din închisori.

Totodată, CEDO a amendat România cu circa 17.850 de euro în cazul Rezmivez, cel de la care a și plecat această decizie-pilot. 

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

De precizat este că CEDO nu impune României luarea vreunei măsuri anume, și nu spune nimic nici despre grațiere, nici despre relaxarea politicii penale. Mai mult, potrivit HotNews, judecătorul CEDO Krzysztof Wojtyczek a amintit că măsurile de relaxare a politicii penale precum Ordonanța 13 au dus la proteste masive în țara noastră.

Judecătorii CEDO au mai decis să suspende judecarea altor plângeri similare depuse împotriva României până când statul va prezenta planul de măsuri, mai precizează HotNews.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment