Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură. Klaus Iohannis: Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă (VIDEO)

Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură. Klaus Iohannis: Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: presidency.ro Eveniment

Cei trei noi judecători ai Curţii Constituţionale (CCR), Livia Stanciu, Attila Varga şi Marian Enache,  au depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţie. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni în prezența președintelui Klaus Iohannis.

În discursul susșinut cu această ocazie, șeful statului a subliniat că îndatorirea CCR este aceea de a proteja statul de drept și democrația constituțională în vederea asigurării respectării drepturilor fundamentale ale oamenilor.

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântână

”Constituția României face din Curtea Constituțională garantul supremației sale. În cei 25 de ani de când există, Curtea Constituțională s-a dovedit eficientă în promovarea valorilor fundamentale consacrate de Constituție. Ea a contribuit la explicarea și punerea în aplicare a unor principii de bază ale constituționalismului modern, cum ar fi cooperarea loială între autoritățile publice, protejarea cetățenilor de orice amenințări la adresa drepturilor și libertăților lor și, mai ales, întărirea integrității și a transparenței în viața politică. Deseori, Curtea a fost un facilitator pentru racordarea sistemului normativ și chiar a vieții publice din România la valorile și principiile juridice promovate în spațiul european și internațional.

Dacă Preşedintele României are rolul constituţional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale, Curţii Constituţionale îi revine îndatorirea de a proteja şi promova statul de drept şi democraţia constituţională cu scopul ultim de a asigura protecţia drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus Klaus Iohannis, după cum informează Administrația Prezidențială.

Totodată, președintele i-a îndemnat pe cei trei noi judecători CCR să se ghideze în permanență după standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă.

Citește și: Coroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de IstoriePorțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

”Urez succes în activitate judecătorilor constituţionali care au depus jurământul astăzi. Vă doresc tuturor să contribuiţi la conturarea Curţii Constituţionale ca un pol de stabilitate în arhitectura constituţională a statului, inclusiv prin jurisprudenţă clară, coerentă și predictibilă. Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă şi am toată convingerea că veţi onora cu demnitate magistratura care vă este încredinţată! Felicitări și succes noilor judecători ai Curții Constituționale a României!”, a conchis Klaus Iohannis.

Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură

Citeşte mai multe despre:   judecatori CCR,   juramant,   Livia Stanciu,   Attila Varga,   Marian Enache,   Klaus Iohannis
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment