Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Un articol de: |

Peste patru mii de militari din nouă state, având aproximativ cinci sute de mijloace tehnice, participă în această perioadă, la Cincu, judeţul Braşov, la cel mai mare exerciţiu NATO din 2017 - Noble Jump 2017. Primii care au sosit în baza de antrenament sunt britanicii, iar vineri seară au ajuns pe Aeroportul Sibiu 50 de militari din Norvegia care se îndreaptă şi ei către poligon, relatează News.ro.

Avionul militar care a transportat contingentul norvegian ce ia parte la Noble Jump 2017 a aterizat, vineri, după ora 20.00, pe Aeroportul Sibiu, iar militarii au început descărcarea echipamentului cu care vor participa la antrenament.
Norvegia participă cu aproximativ 50 de militari (specializaţi în supraveghere, identificare şi selectare a ţintelor) și 15 vehicule militare şi echipamente tehnico-tactice care au fost încărcate în camioane cu care vor fi transportate către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, judeţul Braşov.

Citește și: Vești triste privind starea de sănătate a polițistului lovit cu o sabie într-o intervenție la un traficant de droguriBiserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întunericPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoCioloș, lăudat de Ambasada Suediei pentru FESUL cu care a fost la miting (FOTO)

Şeful de stat major al exerciţiului „Noble Jump 2017”, colonelul Simon Lawrence, care a însoţit contingentul norvegian, a declarat, pe Aeroportul Sibiu, că acesta este cel mai mare exerciţiu NATO din 2017.

Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov!

"Sunt peste două mii de militari din afara României şi peste două mii de militari români, cu cinci sute de mijloace tehnice, din nouă ţări diferite care vor ajunge la Cincu. Suntem aici pentru a demonstrat capabilitatea de a disloca rapid forţe de luptă într-un anumit punct”, a declarat col. Simon Lawrence.

Citește și: Nu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce TITLU va purtaUn expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editarePriveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)

Noble Jump 2017 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 26 mai - 16 iunie şi va utiliza în jur de 500 de mijloace tehnice. Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unităţi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania.

viewscnt

Citește și: Traian Băsescu continuă războiul cu Regele Mihai și după decesul suveranului și amenință cu dezvăluiri despre Casa Regală după funeraliiSENZAȚIONAL! A fost descoperită o nouă CAPODOPERĂ a lui Leonardo da Vinci. Incredibil unde se afla... (FOTO)Noi informații despre funeraliile Regelui Mihai: Sicriul a fost depus la Catedrala Ortodoxă din Laussane (FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment