Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Centrala electro-termică a Sucevei şi-a oprit activitatea, populaţia rămânând fără apă caldă

Centrala electro-termică a Sucevei şi-a oprit activitatea, populaţia rămânând fără apă caldă

Un articol de: |

Centrala electro-termică a municipiului Suceava a fost oprită, marţi după-amiază, după ce au fost consumate cantităţile disponibile de biomasă.

Astfel, furnizarea de apă caldă în municipiul Suceava şi de energie electrică în sistemul energetic au fost sistate, relatează Mediafax.

Compania Bioenergy Suceava, singurul producător de energie termică și apă caldă din municipiul Suceava, a anunţat, luni, că dacă nu se vor găsi soluţii pentru plata serviciilor prestate va opri marți livrarea de apă caldă din cauză că nu mai are bani pentru achiziția de biomasă.

Adrian Bodea, acționar Adrem Invest, care deține 49% din acțiunile Bioenergy a explicat într-o conferinţă de presă că firma este în blocaj financiar, din cauză că apa caldă pe care a produs-o și a livrat-o este neplătită.

"Furnizorul de biomasă a sistat livrările, iar acum suntem în imposibilitatea de a furniza apă caldă în următoarea perioadă", a declarat Bodea.

Furnizorul de biomasă este Holzindustrie Schweighofer, care este și acționar al Bioenergy. Firma Holzindustrie Schweighofer reclamă o datorie de 1,7 milioane de euro pe care o are de recuperat de la Bioenergy.

Investiția în centrala în cogenerare pe biomasă din Suceava s-a ridicat la aproape 90 milioane de euro, fiind realizată de Bioenergy.

Citeşte mai multe despre:   suceava,   centrala termica,   apa calda
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment