Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cercetătorii militari români sunt pe cale să pună la punct o armă duală care poate salva vieți în teatrele de operațiuni 

Cercetătorii militari români sunt pe cale să pună la punct o armă duală care poate salva vieți în teatrele de operațiuni 

Un articol de: |
Foto: mta.ro Eveniment

O armă duală, care poate salva vieți în zonele unde se poartă războaie neconvenționale este pe cale să fie pusă la punct de cercetătorii Facultăţii de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament, din cadrul Academiei Tehnice Militare, informează Adevărul

În misiunile multinaţionale, militarii pot fi puși în situația de a se confrunta nu doar cu inamicii, ci și cu o populație ostilă care poate riposta. În situații de acest fel, armele duale care pot folosi atât muniţie de război letală, cât şi muniţie neletală, pot descuraja atacurile fără a face victime în rândul civililor. 

Citește și: HALUCINANT! BĂTRÂNI, jefuiţi de comercianţi falşi: ZECI DE MII DE EURO, pentru nişte TIGĂICine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmPROTESTUL MASIV DIN CAPITALĂ, ÎN IMAGINI (GALERIE FOTO)

”Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor actuale şi viitoare ale militarilor NATO, fie ei americani, europeni şi, bineînţeles, români. Consorţiul doreşte să dezvolte un sistem de armament de calibru mic rapid convertibil, ce are posibilitatea să utilizeze două tipuri de muniţie. O muniţie standard NATO pentru efectul letal şi un alt tip de muniţie pentru efect neletal. Conversia între cele două tipuri de tragere - letală şi neletală - urmează a se face în timp operativ, doar prin schimbarea rapidă a ţevii. În acest fel sistemul va deveni extrem de util trupelor de ordine care  îşi vor putea adapta tacticile de intervenţie în funcţie de nevoile imediate”, a explicat directorul proiectului, lt.col.conf.univ.dr.ing. Marius Cârmaci, de la Catedra de Inginerie a Sistemelor de Armament şi Mecatronică.

Proiectul ”Compose” finanţat cu fonduri europene, a fost câştigat de consorţiul format din Academia Tehnică Militară, Agenţia de Cercetări pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Uzina Mecanică Sadu.

Până în acest moment, niciun stat nu a pus la punct o astfel de armă, existând doar kituri de conversie pentru anumite arme, astfel încât să poată folosi şi muniţie neletală.

Citește și: Stelian Tănase, la protestul de sâmbătă: Niciodată nu am văzut o concentrare atât de mare de forțe de ordine. Totuși... (VIDEO)Informaţii APOCALIPTICE: Un asteroid PERICULOS se apropie de Terra! Ar putea lovi Pământul...Moment simbolic în fața Parlamentului: 60.000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor și au cântat Imnul Național (VIDEO)


 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment