Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Charlie Hebdo revine cu două caricaturi privind criza refugiaților, în stilul său caracteristic: "Dovada că Europa este creştină - Creştinii merg pe apă. Copiii musulmani se scufundă" (FOTO)

Charlie Hebdo revine cu două caricaturi privind criza refugiaților, în stilul său caracteristic: "Dovada că Europa este creştină - Creştinii merg pe apă. Copiii musulmani se scufundă" (FOTO)

Un articol de: |
Foto: moroccoworldnews.com Eveniment

Publicația franceză de satiră Charlie Hebdo revine cu două caricaturi, de data aceasta despre criza refugiaților din Europa. Mai exact, publicația interpretează în modul său caracteristic fotografia cu băiatul sirian de trei ani găsit mort pe o plajă din Turcia, scrie Marocco World News.

Intitulată „Atât de aproape de scopul său“, prima caricatură îl reprezintă pe Aylan zăcând cu faţa în jos în nisip, alături de un panou publicitar al McDonald's pe care scrie „Două meniuri pentru copii la preţul unuia singur“.

Cea de-a doua caricatură, intitulată „Dovada că Europa este creştină“, îl arată pe băieţel înecându-se, iar alături de el, un bărbat care ar putea fi Iisus, stă pe apă în timp ce spune „Creştinii merg pe apă... Copiii musulmani se scufundă“.

Pentru aceste caricaturi, publicația franceză este criticată extrem de dur pe rețelele sociale.

Aylan, un copil sirian în vârstă de trei ani, a fost găsit mort pe o plajă din Turcia. Acesta, împreună cu familia sa încercau să ajungă, cu ajutotul unei bărci, în Grecia. Imaginea sfâşietoare a devenit simbolul tragic al crizei refugiaţilor care încearcă să ajungă în Europa. (Detalii aici)

Citeşte mai multe despre:   charile hebdo,   caricaturi,   aylan,   baiatul inecat,   criza refugiatilor,   Europa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment