Chişinău: Preot filmat în timp ce abuza sexual doi minori

Chişinău: Preot filmat în timp ce abuza sexual doi minori

Scandal sexual în Republica Moldova. Părintele duhovnic al Mănăstirii Tabăra, din Orhei, Vasile Ciobanu, a fost suspendat din oficierea slujbelor religioase, în urma unui decret semnat de Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, anunţă postul de televiziune Jurnal TV.

Acest lucru s-a întâmplat după ce postul de televiziune a intrat în posesia unor imagini în care preotul este surprins întreţinând relaţii sexuale cu doi tineri. 

Decretul emis de Înalt Prea Sfinţia Sa, mitropolitul Vladimir, a fost semnat după ce jurnaliştii au pus la dispoziţia Mitropoliei imaginile în care preotul întreţine relaţii sexual cu cei doi. „Prin prezentul, Cuvioşia Voastră, pentru comportament neadecvat statutului preoţesc, sunteţi oprit de a oficia cele sfinte, începând cu 28 februarie 2011”, se arată în decretul mitropolitului.

“Păcatul sodomiei este unul strigător la cer”, declară reprezentanţii Mitropoliei, care anunţă că Judecata Mitropolitană va investiga acest caz şi dacă va fi găsit vinovat, preotul Vasile Ciobanu va fi caterisit.

Preot filmat făcând sex cu minori

Imaginile deocheate cu preotul sunt cu adevărat şocante. Acesta stă întins lângă un tânăr şi îl îmbrăţişează, iar câteva clipe mai târziu, baiatul e deja dezbrăcat şi scena capătă nuanţe erotice.

Întrebat ce crede despre acest păcat, dar fără să știe despre imaginile cu dânsul, părintele Ciobanu spune că este unul „murdar” și că biserica este contra acestui păcat „strigător la cer”.

După ce a aflat că a fost surprins în plină acţiune, părintele a negat că ar avea înclinaţii homosexuale și a spus că nu se simte vinovat cu nimic.

Urmăriți B1TV.ro și pe