Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Clădirea devenită un simbol al artei urbane din Bucureşti, demolată de un off-shore din Cipru, cu acordul autorităților

Clădirea devenită un simbol al artei urbane din Bucureşti, demolată de un off-shore din Cipru, cu acordul autorităților

Un articol de: |
Foto: zilesinopti.ro Eveniment

Clădirea de pe strada Arthur Verona, devenit un simbol ar artei urbane din București datorită unui perete ce se umplut de graffiti, în special cu ocazia festivalului Street Delivery, urmează să fie demolată. Deși clădirea face parte dintr-o zonă istorică protejată, Direcția pentru Cultură București a avizat dispariția imobilului și construirea în schimb a unui bloc de 4 etaje.

Proprietarul terenului pe care se află construcția este o firmă de imobiliare cu profit zero, care este asociată în existentă doar în acte în Cipru.  Numele acesteri firme este CDRV Associates, înregistrată la Registrul Comerțului doar din 2013, cu activități imobiliare. Această este asociată juridică un o altă companie, un offshore din Cipru, cu care împarte 80% din beneficii și pierderi, dar și cu COMVEX SA din Constanța, pentru restul de 20%, conform stirileprotv.ro. Daca activitatea firmei cipriote este inexistentă, obiectivul celei contănțene este operarea mărfurilor din arealul Mării Negre.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

Despre această deciziei a proprietarilor, Edmond Niculusca, consilierul ministrului Culturii a declarat: " Strada Arthur Verona este o stradă nealterată de niciun fel de construcție de dupa 1989. Nu avem intervenții pe segmentul ăsta de stradă din anul 1929. S-ar degrada în primul rând peisajul urban, peisajul istoric al unei insule de identitate autentică a Bucureștiului."

Citeşte mai multe despre:   cladire istorica,   demolare,   companie offshore,   cultura,   graffiti,   street delivery
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment