Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Colegiul Medicilor a depus sesizare la CSM: Kovesi și Morar, pârâți cu privire la cazul medicului Șerban Brădișteanu

Colegiul Medicilor a depus sesizare la CSM: Kovesi și Morar, pârâți cu privire la cazul medicului Șerban Brădișteanu

Un articol de: |

Colegiul Medicilor din România a depus miercuri o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită declanşarea inspecţiei judiciare împotriva activităţilor dispuse, respectiv întreprinse de Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti, implicaţi în efectuarea unor acte de urmărire penală întreprinse faţă de medicul Şerban Brădişteanu şi a altor medici din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, informează organizaţia, într-un comunicat de presă.

"În opinia noastra, acțiunea declanșată de catre organele de procuratură este o acțiune în forță cu o mediatizare nepermisă la acest moment al investigațiilor și de natură a afecta pe de o parte imaginea corpului medical, iar pe de alta parte, independența profesională a medicului și încrederea pacientului în medicul curant”, se arată în comunicat.

Medicul Șerban Brădișteanu a fost acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase, DNA începând urmărirea penală față de acesta. Președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie, a declarat că Direcția Națională Anticorupție trebuia să ceară efectuarea expertizei medico-legale asupra lui Adrian Năstase înainte de a se începe urmărirea lui Brădișteanu.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment