Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României pentru nerezolvarea unor probleme de mediu

Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României pentru nerezolvarea unor probleme de mediu

Un articol de: |

România a intrat în procedura de infringement şi este monitorizată de Comisia Europeană, ca urmare a problemelor de mediu nerezolvate. Anunţul vine chiar din partea ministrului care răspunde pentru astfel de probleme, şi anume ministrul Mediului, Rovana Plumb.  

Aceasta a precizat că situaţia a fost provocată de nerespectarea directivei de mediu de către sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Ministrul Rovana Plumb a mai spus că, la Drobeta Turnu Severin, în afara procedurii de infringement declanşată în cazul României de către Comisia Europeană, cea mai gravă problemă este sănătatea oamenilor, dioxidul de sulf emanat în cantităţi mari afectând organismul uman.

Cu privire la emisiile de dioxid de sulf de la sucursala Romag Termo, ministrul Mediului a spus că acestea sunt de zece ori mai mari decât cele cele admise.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   infringement,   Romania,   rovana plumb,   probleme de mediu,   Romag
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment