Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană sancţionează România pentru neaplicarea directivei spaţiului feroviar și solicită plata unei penalități

Comisia Europeană sancţionează România pentru neaplicarea directivei spaţiului feroviar și solicită plata unei penalități

Un articol de: |
Foto: eutopialaw.com Eveniment

Comisia Europeană a trimis România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a transpus în legislația națională directiva privind instituirea spaţiului feroviar unic european. De asemenea, instituția solicită ca statul român să plătească penalități zilnice de 29.091,40 euro până când acest lucru se va realiza.

România nu este, însă, singura cu probleme. Și Grecia și Luxemburg au fost sancționate și vor trebui să suporte penalităţi zilnice de 30.310,80 euro, respectiv 8.710,00 euro.

Citește și: Oana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutVIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu sunt lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii apără și sediul PSD Iași (VIDEO)

Prin implementarea directivei 2012/34/UE se urmărește consolidarea rolului organismelor de reglementare naţionale în domeniul feroviar, în special în ceea ce priveşte competenţa acestora în cazul instalaţiilor feroviare, informează site-ul Comisiei Europene.

Directiva cuprinde cerințe referitoare la transparentizarea financiară. În acest sens, companiile feroviare și administratorii de infrastructură trebuie să păstreze şi să publice conturi separate şi să controleze fluxurile financiare.

Totodată, statele UE trebuie să-și bazeze relațiile cu acești administratori pe contracte multianuale care stabilesc obligaţii reciproce în ceea ce priveşte structura de plată şi calitatea serviciilor de infrastructură care trebuie furnizate companiilor feroviare.

Citește și: "Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!"! Clujenii sunt din nou în stradă! (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitoriiTudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște

Statele membre aveau termen de a se conforma directivei până la 16 iunie 2015.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment