Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Consilier prezidențial, despre respingerea cotele de imigranți: Mai sunt și alte state care s-au pronunțat în acest sens. Țările care nu vor imigranți vor putea plăti o sumă raportată la PIB, un an de zile (VIDEO)

Consilier prezidențial, despre respingerea cotele de imigranți: Mai sunt și alte state care s-au pronunțat în acest sens. Țările care nu vor imigranți vor putea plăti o sumă raportată la PIB, un an de zile (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: ampress.ro Eveniment

Consilierul prezidențial Leonard Orban a explicat pentru Știrile B1 TV care sunt urmările respingerii cotelor de refugiați de către președintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

"Mai sunt și alte state care s-au pronunțat în acest sens. Acum, nu toate țările membre și-au precizat poziția față de propunerile Comisiei Europene", a declarat Orban.

Consilierul spune că este necesar ca în Consiliu să existe o majoritate calificată pentru aprobarea deciziei sau o minoritate care să o blocheze, dar acest lucru se va vedea din 14 sepmtebrie, la Consiliul extraordinar.

Astfel, atunci se va vedea poziționarea tuturor statelor membre.

"Dacă propunerea va fi adoptată, va trebui să o respectăm", precizează Orban care menționează totodată că dacă va exista un refuz, documentul prevede ca țările care nu vor imigranți să plătească o sumă raportată la PIB - 0,002%, timp de un an de zile.

"Dacă decizia se va adopta la nivelul Consiliului European, fiecare stat va trebui să implementeze hotărârea", a concluzionat oficialul.

Consilier prezidențial, despre respingerea cotele de imigranți


Citeşte mai multe despre:   consilier prezidential,   Leonard Orban
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment