Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Corpul de control al ministerului Sănătății, după verificările de la Spitalul Sf. Pantelimon: Dulapul mic de medicamente a fost desfiinţat, toate medicamentele din ATI fiind acum într-un singur dulap

Corpul de control al ministerului Sănătății, după verificările de la Spitalul Sf. Pantelimon: Dulapul mic de medicamente a fost desfiinţat, toate medicamentele din ATI fiind acum într-un singur dulap

Un articol de: |
Foto: libertatea.ro Eveniment

Ministerul Sănătății a publicat raportul Corpului de Control după verificările făcute la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în urma problemelor care au fost semnalate în ultima perioadă la această unitate medicală.

Ancheta a fost declanșată după ce un medic de la secţia de Terapie Intensivă şi-a înregistrat şefa în timp ce îi spunea că tratamentul din Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă este împărţit diferenţiat pacienţilor care „merită”. De asemenea, foști subalterni ai şefei de la ATI susțin că aceasta ţinea medicamentele încuiate în dulap, în timp ce pacienţii erau trimişi să le cumpere de la farmacie.

Citește și: PROTESTUL MASIV DIN CAPITALĂ, ÎN IMAGINI (GALERIE FOTO)Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmStelian Tănase, la protestul de sâmbătă: Niciodată nu am văzut o concentrare atât de mare de forțe de ordine. Totuși... (VIDEO)

Potrivit unui comunicat al ministerului, în urma controalelor s-au constatat mai multe neregului.

”Corpul de Control constată în raport că nu au fost inventariate niciodată stocurile de medicamente şi materiale sanitare din cadrul programului AP-ATI. Drept urmare, echipa ministerului a inventariat medicamentele şi le-a comparat cu soldurile din documente. Astfel, au fost consemnate plusuri în gestiune în 18 cazuri cu valoare de aproape 22.000 lei și minusuri în 2 cazuri cu valoare de peste 400 de lei”, se arată în comunicatul citat.

”Corpul de Control a dispus inventarierea imediată a întregului patrimoniu și înființarea unei comisii de analiză a cauzelor. O posibilă cauză identificată de Corpul de Control este modalitatea de retur a medicamentelor în farmacie în cazul în care pacienţii fie decedează, fie nu mai au medicamentul în schema de tratament aceste medicamente nefiind trecute și în gestiunea electronică. De asemenea, o altă constatare este faptul că controlul intern managerial al spitalului Sf. Pantelimon nu este conform cu standardele menționate în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 400 din 2015”, mai arată reprezentanții ministerului.

Citește și: Informaţii APOCALIPTICE: Un asteroid PERICULOS se apropie de Terra! Ar putea lovi Pământul...Moment simbolic în fața Parlamentului: 60.000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor și au cântat Imnul Național (VIDEO)Virgil Ianțu, în stradă: PROTESTUL e singura noastră ARMĂ împotriva celor care încalcă legile și schimbă legile în favoarea lor (VIDEO)

În ceea ce privește neregulile de la dulapul cu medicamente, ”raportul consemnează că există un regulament care precizează modul de utlizare a medicamentelor şi materialelor sanitare din secţia de Terapie Intensivă, dar nu este elaborată o procedură adusă la cunoştinţa personalului din ATI şi semnată de acesta.

Dulapul mic de medicamente a fost desfiinţat de echipa de control, toate medicamentele din ATI fiind acum într-un singur dulap, cel mare, a cărui fotografie este deja binecunoscută. Având în vedere neconcordanțele dintre informațiile vehiculate în spațiul public și declarațiile scrise furnizate Corpului de Control, atât doamna doctor Laura Constantinescu, cât şi doamna doctor Elena Voicu vor fi audiate în Comisia de disciplină şi în Consiliul Etic”.

Raportul Corpului de Control arată că, în anul 2015, 2400 de pacienţi au fost la Terapie Intensivă. Dintre aceştia, 850 au vârsta de peste 60 de ani.

Citește și: Țara arde și... Ce posta Tudorel Toader pe Internet, când 60.000 de oameni protestau numai în București (FOTO)POZA ZILEI: Dragnea și caracatița CORUPȚIEI (FOTO)VIOLENȚE la protest! Un JANDARM împarte PUMNI manifestanților din București (VIDEO)

Includerea în programul AP-ATI se face în baza unui aşa numit scor Apache, mai precis de la scorul de 15 în sus. Un singur pacient cu scorul Apache mai mare de pragul respectiv nu a fost inclus în AP-ATI pentru că acesta a decedat la 30 de minute după intrarea în secţie, conform documentelor prezentate echipei de control”, se mai arată în comunicatul citat.

În urma verificărilor au fost decoperite și alte neregului. Astfel, Comitetul Director trebuie să analizeze de ce în anii 2015 şi 2016 au fost invalidate de la decontare servicii medicale în valoare de peste 1.600.000 de lei, respectiv aproape 140.000 de lei.

Citeşte mai multe despre:   corpul de control,   Ministerul Sanatatii,   verificari,   spitalul Sf Pantelimon,   dulap,   medicamente
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment