Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: bizbrasov.ro Eveniment

Spitalul Județean Brașov a anunțat medicii unității că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operațiile pentru pacienții cu afecțiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice, informează B1 TV. 

Managerul Spitalului Județean Brașov a anunțat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenții chirurgicale pe creier, torace sau abdominale. 
Spitalul a făcut comandă pentru anestezice, care ar fi trebuit să sosească la sfârșitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză. 

Citește și: De la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatGest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, s-a arătat revoltat de situația medicamentelor din România, dar și de atitudinea unor funcționari din Ministerul Sănătății, care pur și simplu blochează orice măsură de soluționare a acestei probleme.

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate

De ani de zile există o politică proastă a Ministerului Sănătății și a Guvernului în General prinvind medicamentele. Venim cu tot felul de afirmații populiste cum că avem cele mai scumpe medicamente. Așa am influențat decizia Ministerului și a Guvernului legată de medicamente și nu este adevărat. Românii consumă cele mai puține medicamente, avem cea mai proastă politică a medicamentelor, am gonit producătorii de pe piață.

Citește și: Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?""Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului

La Ministerul Sănătății am avut funcționari care au blocat inițiativele Ministrului. Politica medicamentului a fostului ministru Nicolăescu a fost blocată, dacă vă aduceți aminte, de un alt guvern populist care a spus să se reducă prețurile, de parcă asta era problema. Totul în condițiile în care românii consumă de departe cele mai puține medicamente și România plătește cel mai puțin pe medicamente în ansamblu.

Acum iar avem o problemă cu medicamentele pentru anestezice. Din martie știm că distribuitorii sunt doritori să vândă pe alte piețe pentru că aici medicamentele se dau prea ieftin, iar sistemul de achiziții este unul dificil. Nu există nici o politică de rezerve, sunt puțini producători și ar trebui să avem strategii legate de rezerve pentru situații delicate când nu sunt înlocuitori sau când aprovizionarea este delicată. Acesste crize sunt tratate cu ignoranță și promisiuni.

Acum e un alt fenomen: degeaba vrea ministrul dacă nu vor funcționarii sau nu sunt echipe de experți care să găsească soluții. Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate și fac politica de sănătate și barează orice inițiativă”, s-a plâns Vasile Barbu.

Citește și: "Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)Judecătorii și procurorii vor ieși în stradă să protesteze împotriva modificărilor la codurile penale

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment