Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Criza imigranților ia cu asalt Europa, Iohannis tace: "Traian Băsescu se dovedeşte a fi singura voce raţională în problema atitudinii pe care România ar trebui să o aibă cu privire la invazia arabă"

Criza imigranților ia cu asalt Europa, Iohannis tace: "Traian Băsescu se dovedeşte a fi singura voce raţională în problema atitudinii pe care România ar trebui să o aibă cu privire la invazia arabă"

Un articol de: |

Criza imigranților pare să nu fie un subiect prea important pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful statului nu a declarat nimic cu privire la câți refugiați va primi țara noastră în perioada următoare, lăsând loc speculațiilor apărute în presă.

Deși premierul Ponta a spus că România poate primi circa 1.500 de imigranți, presa internațională vehiculează alte sume: El Pasis scrie, luni, că țara noastră va primi 4.646 de refugiați (Detalii AICI), iar presa britanică scria săptămâna trecută că vom primi 7.000 de imigranți. (Detalii AICI)

„Tace pentru ca serviciile de informaţii româneşti, redutabile pe probleme arabe la nivel mondial, nu doar european, nu i-au livrat înca toate datele necesare construirii unei poziţii a României? Sau tace pentru ca Angela Merkel înca nu i-a spus ce sa spuna?”, se întreabă Mirel Curea într-un editorial pentru EVZ.

Singura voce rațională de pe scena politicii românești în această situație rămâne fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a declarat, duminică, pe B1 TV, că România nu ar trebui să accepte cotele de imigranți impuse de Uniunea Europeană și  ar trebui să le atragă atenția oficialilor de la Bruxelles cu privire la Spațiul Schengen, zonă în care celelalte țări UE au considerat că România nu merită să intre.

"Dacă eram președinte, spuneam că am articolul 3 din Constituție, dragi colegi. Nu sunt în Schengen, nici nu vă mai cer acum să intru foarte repede, așa că pe mine lăsați-mă", a spus fostul șef al statului. (Detalii AICI)Citeşte mai multe despre:   mirel curea,   Traian Basescu,   Iohannis,   imigranti,   refugiati
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment