Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment CSM: Procurorul Dan Alexandru Nițescu a încălcat codul deontologic al magistraților

CSM: Procurorul Dan Alexandru Nițescu a încălcat codul deontologic al magistraților

Un articol de: |
Foto: eurojust.ro Eveniment

Dan Alexandru Nițescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a încălcat normele de conduită reglementate de două articole din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, potrivit unei constatări făcute în ședința de miercuri de către secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Judecătorii și procurorii sunt datori să se abțină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcție și în societate", se arată în art. 17 din Cod, iar art. 18 prevede: "Relațiile judecătorilor și procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect și bună-credință, indiferent de vechimea în profesie și de funcția acestora. Judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a colegilor lor”, potrivit unui comunicat al CSM.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment