Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cum îi influențează pe români ortodoxia rusă și cât de des merg la biserică: Studiul care spune adevărul despre percepția asupra religiei în Europa de Est (FOTO)

Cum îi influențează pe români ortodoxia rusă și cât de des merg la biserică: Studiul care spune adevărul despre percepția asupra religiei în Europa de Est (FOTO)

Un articol de: |

Religia este o parte importantă a identității naționale și individuale în multe regiuni din Europa Centrală și de Est, țări în care regimurile comuniste au reprimat credința și au promovat ateismul.

Astăzi, cei mai mulți dintre adulți spun că ei cred în Dumnezeu și se identifică cel mai mult cu o religie. Creștinismul ortodox și catolicismul sunt afilierile religioase cele mai răspândite, la fel cum au fost acum mai bine de 100 de ani, înaintea Cortinei de Fier și a Uniunii Sovietice, potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare Pew Forum.

Citește și: PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)În autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral Carasela a murit la doar 22 de ani. Nedrept ce a pățit studenta de la Universitatea de Medicină și FarmacieSfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)

Relativ puțini adulți ortodocși sau catolici din Europa Centrală și de Est spun că participă în mod regulat la slujbe, în schimb îmbrățișează religia ca element de apartenență națională. 

De exemplu, o medie de doar 10% dintre creștinii ortodocși din întreaga regiune afirmă că merg la biserică săptămânal.

Citește și: Cum s-a declanșat boala Magdalenei Șerban! Dezvăluirile șocante ale femeii care a locuit cu ea în SpaniaVIN PLOILE! Cod Portocaliu de INUNDAȚII în mai multe județeCâmpulung: EXPLOZIE într-un bloc de garsoniere. O persoană a fost rănită

Într-adevăr, în comparație cu multe populații pe care Centrul de Cercetare Pew le-a cercetat anterior - Statele Unite ale Americii, America Latină, Africa Subsahariană, Africa de Nord sau musulmanii din Orientul Mijlociu - Europa Centrală și de Est prezintă niveluri relativ scăzute de respectare religioasă.

În plus, oamenii care trăiesc în țările predominant ortodoxe (Rusia, Ucraina, România, Belarus, Moldova, Georgia, Armenia, Bulgaria, Serbia) sunt mai înclinați să spună despre cultura lor că "este superioară celorlalți" și să se descrie ca fiind "foarte mândri" de identitatea lor națională.

Citește și: Accident cu trei maşini pe Splaiul Independenţei dn BucureştiIncendiu la o pensiune din Sibiu. Aproape 70 de persoane au fost evacuateIohannis, impresionat de mulţimea care s-a alăturat cortegiului funerar: O autentică expresie a iubirii faţă de Rege (FOTO)

Afilierile politice ale țărilor enumerate se împart între Uniunea Europeană și Rusia. Țările preponderent catolice sunt pro-europene, iar cele ortodoxe pro-Kremlin, cu excepția României și Bulgariei, care au aderat la UE.

Citește și: Doliu în lumea teatrului. Un mare actor român a murit la 74 de ani! DUMNEZEU să îl ierte! O femeie din Gorj a scăpat de viol pentru că agresorul a avut probleme cu erecțiaBătrân din Vaslui, bătut, tâlhărit și violat de către doi minori

 

Citeşte mai multe despre:   religie,   ortodocsi,   catolici,   musulmani
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment