Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Cursuri ca în Evul Mediu: Sute de studenţi învață într-o clădire veche din anul 1862, încadrată în clasa de risc seismic I (VIDEO)

Cursuri ca în Evul Mediu: Sute de studenţi învață într-o clădire veche din anul 1862, încadrată în clasa de risc seismic I (VIDEO)

Un articol de: |

Sute de studenţi îşi riscă viaţa în fiecare zi când asistă la cursuri într-o clădire veche din anul... 1862! Locaţia, care aparţine Universităţii din Bucureşti, s-ar putea prăbuşi chiar şi la cel mai mic cutremur. O spun specialiştii care au expertizat tehnic clădirea, potrivit B1 TV.

Sute de studenţi trec frecvent pragul unei clădiri din București, din apropierea Palatului Cotroceni, pentru a asista la cursuri. N-au nici cea mai mică idee de pericolul care îi pândeşte chiar în sălile de clasă. Pereţii acestora ar ceda cu uşurinţă la cel mic cutremur, deoarece clădirea a fost construită în 1862.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

Cu o suprafață de aproape 5.000 metri pătrați, ea este deținută de Universitatea din București, este considerată monument istoric și a fost încadrată anul trecut în clasa de risc seismic I, scriu jurnaliştii de la profit.ro.

Sute de studenţi învață într-o clădire veche din anul 1862, încadrată în clasa de risc seismic I

"În conformitate cu expertiza tehnică efectuată în 2014 și actualizată în 2015, ca urmare a modificării normelor seismice, rezultă foarte clar că această clădire nu rezistă chiar și la seisme mai mici, devenind total improprie pentru desfășurarea procesului didactic. Întrucât Universitatea nu deține alte terenuri pe care să se construiască noi imobile și nici nu se prefigurează în viitorul apropiat obținerea de noi spații de învățământ sau de noi imobile, singura soluție de moment este de reabilitare a imobilelor existente", se arată într-un document guvernamental.

Citește și: VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)"Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!" Mii de clujeni au protestat din nou (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitorii

Pentru întărirea construcției, Guvernul va scoate din buget 100 de milioane de lei, dar lucrarea nu va putea fi finalizată mai devreme de trei ani.

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment