Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituțională a amânat pentru 12 septembrie o decizie privind validarea referendumului. Listele electorale vor fi reanalizate

Curtea Constituțională a amânat pentru 12 septembrie o decizie privind validarea referendumului. Listele electorale vor fi reanalizate

Un articol de: |

Curtea Constituțională a amânat până pe 12 septembrie o decizie privind validarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Până la data când este așteptat un verdict final CCR va reanaliza listele electorale pentru a se vedea exact câte persoane au decedat de la recensământul din 2011.

Ședința Curții Constituționale s-a încheiat joi în jurul orei patru, după aproape șapte ore de dezbateri. Joi au fost analizate contestațiile depuse de USL referitoare la validarea referendumului.

În vederea soluționării, CCR ceruse încă de miercuri după-amiază documente de la INS și MAI privind evidența populației cu drept de vot.

Vezi AICI ce a declarat judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru

Dacă miercuri MAI a trimis judecătorilor listele electorale care cuprindeau 18.292.514 de persoane cu drept de vot, joi, un document al Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, din cadrul MAI, remis Curții, arată că ministerul nu-și asumă răspunderea pentru numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Vezi AICI ce a declarat judecătorul CCR Ion Predescu despre decizie

Direcția a precizat că există posibilitatea ca în listele electorale permanente să fie înscrise persoane decedate al caror deces să nu fi fost comunicat "de către ofițerii de stare civilă din cadrul primăriilor" sau ale căror date să nu fi fost operate "de către personalul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din subordinea consiliilor locale".

În urma amânării unei decizii finale, Crin Antonescu va rămâne președinte interimar.

Citește AICI comunicatul integral transmis de CCR

Citeşte mai multe despre:   curtea consitutionala,   referendum,   verdict,   amanare,   MAI,   INS,   stiri referendum
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment