Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituţională ar urma să se reunească în plen, pe 14 august, la cererea unor judecători

Curtea Constituţională ar urma să se reunească în plen, pe 14 august, la cererea unor judecători

Un articol de: |

Curtea Constituţională s-ar putea reuni marţi, în plen, la cererea unor judecători, după discuțiile generate de erata publicată în Monitorul Oficial (Detalii AICI).

Potrivit Mediafax, măsura a fost luată după ce trei judecători s-au plans că au aflat doar din presă de publicarea respective erate. A fost stabilită data de 14 august pentru că o parte din judecători sunt plecați în concediu.

Marţi, 7 august, judecătorul Ion Predescu a declarat că erata ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători, pentru că altfel nu este legală.

Miercuri, judecătorul constituţional Tudorel Toader a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului, pentru aceeași chestiune.

La rândul său, judecătorul Curţii Constituţionale Acsinte Gaspar a declarat, joi, că nu a fost consultat privind erata publicată în Monitorul Oficial în 7 august şi că a cerut convocarea plenului Curţii "pentru a clarifia unele lucruri".

Citeşte mai multe despre:   curtea consitutionala,   judecători,   Ion Predescu,   Acsinte Gaspar,   Tudorel toader,   erata
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment