Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constituţională discută posibilitatea de invalidare a referendumului cu o majoritate simplă

Curtea Constituţională discută posibilitatea de invalidare a referendumului cu o majoritate simplă

Un articol de: |
Foto: bzi.ro Eveniment

Curtea Constituțională discută în cadrul ședinței de marți invalidarea referendumului, respectiv modul în care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, printr-un vot al majorităţii simple a plenului celor nouă judecători sau printr-un vot de două treimi, informează Mediafx.

Se încearcă stabilirea procedurii pentru invalidare, respective dacă pentru o astfel de decizie este nevoie de o majoritate de două treimi (adică de şase voturi din nouă) sau de o majoritate simplă (cinci voturi din nouă).

"Legea nu prevede o majoritate în cazul invalidării, se precizează două treimi doar în cazul validării. Or, şi în Germania validarea referendumului se face cu două treimi, însă invalidarea se decide cu majoritate simplă, adică 5 la 4 judecători, cum e aici", scrie sursa citată.

Legea precizează doar că "plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului".

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   referendum,   validare,   stiri referendum
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment