Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Curtea Constiuțională se reunește marți, la ora 10:00, pentru a discuta erata trimisă guvernului

Curtea Constiuțională se reunește marți, la ora 10:00, pentru a discuta erata trimisă guvernului

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Plenul Curții Constituționale se va reuni în ședință marți, la ora 10:00. Magistrații CCR vor discuta erata care a fost trimisă luni, 6 august, către guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Ședința vine ca urmare a sesizării a trei judecători ai CCR – Ion Predescu, Tudorel Toader și Acsinte Gaspar – că ei nu au participat la nicio discuție și nu au fost informați cu privire la existența eratei, aflând despre ea doar din presă.

Marţi, 7 august, judecătorul Ion Predescu a declarat că erata ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători, pentru că altfel nu este legală.

Miercuri, judecătorul constituţional Tudorel Toader a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului, pentru aceeași chestiune.

La rândul său, judecătorul Curţii Constituţionale Acsinte Gaspar a declarat, joi, că nu a fost consultat privind erata publicată în Monitorul Oficial în 7 august şi că a cerut convocarea plenului Curţii "pentru a clarifia unele lucruri".

"În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul," scrie în acest document. Cu alte cuvinte, românii din străinătate nu pot fi scoși din listele electorale permanente și intră, astfel, în cvorum.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   CC,   CCR,   erata,   Plen,   sedinta,   Ion Predescu,   Tudorel toader,   Acsinte Gaspar
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment