Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Curtea de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul ICA

Curtea de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul ICA

Un articol de: |

Magistraţii Curţii de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. La instanţa a fost adus fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, condamnat şi el în aceaşi cauză. În schimb, Dan Voiculescu nu va da astăzi ochii cu magistraţii.

Voiculescu a cerut anularea pedepsei de 10 de ani,  primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. La instanţa va ajunge şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş.

Pe 15 octombrie, instanța a admis în principiu contestația lui Dan Voiculescu, urmând ca judecarea pe fond să se faca pe 11 noiembrie. Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, "care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment