Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment CUTREMURĂTOR: Blestemul Sfintei Filofteea, protectoarea Țării Românești, descoperit în racla cu moaște

CUTREMURĂTOR: Blestemul Sfintei Filofteea, protectoarea Țării Românești, descoperit în racla cu moaște

Un articol de: |

De peste 600 de ani, Țara Românească are ca protectoare pe Sfânta Muceniţă Filofteea, serbată cu mare evlavie pe 7 decembrie, ale cărei sfinte moaşte se află la Curtea de Argeş.

Racla în care se află moaștele Sfintei Filofteea a fost restaurată în anul 2004, la Monetăria Statului. Atunci, s-a drapat lemnul cu catifea roşie, s-au aurit piesele din argint și s-a reaurit capacul.

Citește și: Lapte praf CONTAMINAT cu SALMONELLA! Petre Daea are reacții "ACTIVE" (VIDEO)Bianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeOlguța iar e generoasă... cu promisiunile

Nu mică a fost mirarea atunci când artizanii de la Monetăria Statului, conduşi de Vasile Vasile, au găsit scris pe săculeţul care învelea moaştele ceea ce s-a dovedit a fi un blestem, potrivit Libertatea.

Istoria consemnează că speriat că moaştele sfintei vor fi împrăştiate, Mitropolitul Cosma ar fi rostit:

Citește și: "Ne vor sfida cu o putere demnă de REGIMUL CEAUŞESCU". Tudor Chirilă: E incredibil ce fac Dragnea și penalii lui!Beţi în timpul serviciului, în mijlocul criminalilor bolnavi psihic. Acum vor să-și recupereze locurile de muncăToată România s-a întrebat DE CE Regele Mihai va fi înmormântat PE ÎNTUNERIC. Acum avem RĂSPUNSUL! Nimeni nu se gândea la asta

Poruncim cuvioşiei/ tale Arhimandrite chir Parthenie, Igumen Argeşului, să le pecetluieşti într- un săculeţu de bogasin nou lăsându- i afară numai mâna cea dreaptă pentru sărutarea norodului. şi aşa pecetluite să le/ aşezi în sicriu. Şi să ştie fieşcare/ să se ferească a nu cuteza să ciupească/ cât de puţin din sfintele moaşte, că am pus blestem asupra cui/ a cuteza a să atinge/ să ia. Într-a acesta şi chip să urmezi/! Şi să fii blagoslovit! 1791, mai 10”. Blestemul a fost scris pe acest hrisov atașat moaștelor și până în ziua de astăzi nimeni nu a avut curaj să împartă moaștele Sfintei.

Precizăm că joi a avut loc la Catedrala din Curtea de Argeș o Sfânta Liturghie solemnă, condusă de IPS Calinic. În această catedrală urmează a fi înmormântat și trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I pe 16 decembrie.

Și la catedrala patriarhală din București s-au făcut rugăciuni pentru odihna sufletului fostului suveran, potrivit basilica.

Citește și: Arad: Trafic complet BLOCAT PE DN 79, în urma coliziunii dintre un camion și un microbuz, soldată cu un mort (FOTO)Vreme neoboșnuit de CALDĂ pentru această perioadă. Vezi PROGNOZA METEO până la finele luniiJurnalistă din Franța, la protestul de la București: Atitudinea jandarmilor...Totuși, aici nu e RĂZBOI! (VIDEO)

Tradiția hagiografică afirmă că Sfântă Mucenița Filofteia ar fi fost ucisă la doar 12 ani de propriul tată care era furios pe motiv că le-a dat mâncare și haine săracilor.

Tatăl Filofteii s-a recăsătorit după moartea soției sale şi a început să o urască pe micuţă, împins de cea de-a doua soţie. Miloasă, de multe ori când fetiţa ducea mâncare tatălui ei la câmp, o parte o dădea unor oameni săraci. Tatăl se hotărî să afle adevărul și a urmărit-o într-o zi. Văzând că, într-adevăr, împarte mâncarea cu săracii, într-un moment de mânie, luându-i necuratul minţile, acesta a aruncat asupra ei cu barda, rănind-o grav la picior.

Sângele s-a scurs repede din trupul firav al fetiţei de numai 12 ani, care a murit pe loc. Era 7 decembrie 1218. Viața Sfintei poate fi citită aici.

Citește și: Restricții rutiere în Capitală pentru FUNERALIILE Regelui MihaiMărturie CUTREMURĂTOARE de la căpătâiul Regelui: "Până și AFIȘUL de pe ușa bisericii spune atât de multe..." (FOTO)Șoriciul cere sacrificii! PORCUL de Crăciun i-a MÂNCAT DEGETELE lui Mihăiță din Viișoara (FOTO)

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment