Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ! Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni (VIDEO)

Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ! Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: TVR Eveniment

Andrei Pleșu susține parteneriatul civil între persoane de același sex. Acesta a vorbit la TVR despre familie, căsătorie și copii.

Scriitorul este de părere că, dacă nu deranjează pe nimeni și nu cer să fie ca ceilalți, lăsând să se înțeleagă că adopția în cazul cuplurilor gay este o greșeală, aceștia trebuie tratați cu respect și nu ar trebui să intereseze pe nimeni ce se întâmplă în spatele ușii lor.

"Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ!" Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni

Citește și: Regele Mihai I va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de ArgeşCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatPrințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui Mihai

Prima mea reacție ar fi să spun că ceea ce face omul în intimitatea lui nu ar trebui să devină obiect de judecată publică, decât dacă face rău cuiva în mod violent. Altfel, fiecare abuzează de sine în felul în care e dispus să o facă. Aici aș spune, nu fără o anumită ironie, că și heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și unii dintre ei niște deprinderi, niște obișnuințe care nu sunt chiar ortodoxe și nu se supără nimeni.

Dacă există cupluri care trăiesc laolaltă este absolut normal să existe un parteneriat care să le dea, legal vorbind, dreptul oricărui partener față de celălalt partener. Orice fel de partener. Este vorba despre niște soluții de viață pragmatică pe care trebuie să le avem în vedere.

Citește și: De la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)

Între căsătorie și parteneriat civil este o diferență. Eu susțin parteneriatul civil.

Eu nu-i înțeleg pe unii, inclusiv pe unii homosexuali. Tu te afirmi ca diferență și ceri să ți se respecte faptul că esti diferit. Și după ce ți se respect faptul că ești diferit, spui că vrei și tu la fel. Asta mi se pare o contradicție. Stai în condiția pe care ai ales-o. Nu încerca să te faci mămică. Tu ai hotărât că ieși din balansul acesta bicolor al cuplului”, a declarat Pleșu pentru Știrile TVR.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Plesu,   TVR,   casatorie,   copii,   gay ,   homosexuali
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment