Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii" (VIDEO)

Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii" (VIDEO)

Un articol de: |

"Se dovedeşte că ceea ce am spus e adevărat", a fost prima reacție a jurnalistului Dan Andronic după publicarea de către Ministerul Justiției a numelor celor au vizitat arhiva SIPA.

"După cum vedeţi, nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii. Ei au spus că procesele verbale ori au fost distruse, ori nici nu au fost făcute, tocmai pentru a nu exista aceste dovezi ale vizitelor în arhiva SIPA a comisiilor numite de Monica Macovei", a continuat Dan Andronic.

Citește și: HALUCINANT! BĂTRÂNI, jefuiţi de comercianţi falşi: ZECI DE MII DE EURO, pentru nişte TIGĂICine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmPROTESTUL MASIV DIN CAPITALĂ, ÎN IMAGINI (GALERIE FOTO)

Horia Georgescu, Marius Iosif şi Laura Iulia Scântei se află printre cei care au intrat în arhiva SIPA, conform listei făcute publice joi de Ministerul Justiţiei. După desfiinţarea arhivei, un număr de 22 de „vizite" au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva". (Detalii AICI)

Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiţiei prin care a fost permis accesul în arhivă, componenţa comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum şi menţiunea „după verificarea şi inspectarea stării documentelor în vederea desfăşurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea uşilor celor două camere precum şi a uşii de acces la acestea", indicându-se şi numărul sigiliului folosit.

Jurnalistul Dan Andronic spune însă că procesele verbale de intrare fie nu au fost făcute, fie au fost distruse, pentru a acoperi urmele.

Citește și: Stelian Tănase, la protestul de sâmbătă: Niciodată nu am văzut o concentrare atât de mare de forțe de ordine. Totuși... (VIDEO)Informaţii APOCALIPTICE: Un asteroid PERICULOS se apropie de Terra! Ar putea lovi Pământul...Moment simbolic în fața Parlamentului: 60.000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor și au cântat Imnul Național (VIDEO)

"Există o perioadă de tip Ev Mediu întunecat înainte de 2007, când, deşi arhiva a fost vizitată şi s-au manipulat documente, şi Danileţ a spus că a citit peste 300 de documente în ele 3 vizite pe are le-a făcut, vizite care nu apar in procesele verbale de acces", a afirmat acesta.

"De ce aceste documente nu apar? Cine le-a distrus?", s-a întrebat Dan Andronic.

Horia Georgescu susţine insa că a acţionat conform legii şi la ordinul ministrului. 

Citește și: Virgil Ianțu, în stradă: PROTESTUL e singura noastră ARMĂ împotriva celor care încalcă legile și schimbă legile în favoarea lor (VIDEO)Țara arde și... Ce posta Tudorel Toader pe Internet, când 60.000 de oameni protestau numai în București (FOTO)POZA ZILEI: Dragnea și caracatița CORUPȚIEI (FOTO)

"Activitatea mea în calitate de membru a fost în limita și mandatul dat de ordinul ministrului, cu aplicarea legilor incidente. Am încheiat activitatea în cadrul comisiei când am fost înlocuit de Catalin Predoiu, care a numit o alta comisie pentru continuarea activităților , după numirea sa ca ministru și detașarea mea la ANI", a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook

Dan Andronic, despre publicarea numelor celor care au vizitat arhiva SIPA: "Nu există niciun nume din perioada comisiei ministrului Monica Macovei, deşi au existat aceste comisii"

Citeşte mai multe despre:   Dan Andronic,   arhiva,   sipa,   Monica Macovei,   comisie,   docmente,   Horia Georgescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment