Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dan Șova a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție pentru pierderea contractului Bechtel

Dan Șova a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție pentru pierderea contractului Bechtel

Un articol de: |

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS), condus de Dan Șova, a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere legată de pierderea contractului încheiat între statul român şi compania americană Bechtel.

DPIIS a depus la DNA plângere penală pentru săvărșirea infracțiunii de neglijență în serviciu privind protecția informațiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire și finanțare a autostrăzii Brașov - Cluj - Borș, încheiat între Statul Român prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și compania americană Bechtel International, precum și a tuturor documentelor subsecvențe acestui contract.

Plângerea penală cere ca în situația în care se va dovedi că faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispoziție a acestui document îmbracă forma unei alte infracțiuni să se dispună atragerea răspunderii penale, după caz, pentru infracțiunea de distrugere, furt sau abuz în serviciu contra intereselor publice, se mai precizează în comunicatul DPIIS.

Plângerea a fost depusă la DNA fiind vorba de o infracțiune de serviciu care poate aduce Statului Român pagube însemnate, mai mari de 1 milion de euro, ținând cont de valoare contractului cu Bechtel.

Citeşte mai multe despre:   DPIIS,   Dan sova,   DNA,   plangere penala,   contractul Bechtel
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment