Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dan Voiculescu, decizie privind eliberarea condiționată: Motivele pentru care Tribunalul din București a respins cererea omului de afaceri

Dan Voiculescu, decizie privind eliberarea condiționată: Motivele pentru care Tribunalul din București a respins cererea omului de afaceri

Un articol de: |
foto: CYD.RO Eveniment

Magistrații Tribunalului București vor decide vineri asupra cererii de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu după ce Judecătoria sectorului 5 a respins în primă instanță cererea de eliberare a omului de afaceri.

Magistrații de la Tribunalul București vor judeca vineri cererea de eliberare condiționată depusă de Dan Voiculescu, om de afaceri condamnat la 10 ani de închisoare, în dosarul frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, informează DC News.

Citește și: Marea eliberare a lui Tudorel Toader: Deținuții recidivează în infracțiuni, ministrul aruncă vina în alte părți (VIDEO)De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiTentativă de cenzură: PSD-ALDE, supărați că sunt numiți "penali" și "pușcăriabili" (VIDEO)10.000 de manuale alternative, pentru 19.000 de școli. Criza din educație, într-o altă perspectivă

În prima instanță, Judecătoria de la Sectorul 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu, oferindu-i însă șansa de a depune o nouă cerere în septembrie 2017. Decizia instanței a fost contestată.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au motivat respingerea cererii de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu prin faptul că a profitate de carențele legislative pentru a obține cât mai ușor zile libere și au dat ca exemplu că a câștigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

"Lucrările realizate de către petent în perioada detenţiei nu sunt de natură a dovedi că acesta s-a îndreptat şi poate executa restul pedepsei în stare de libertate. În realitate, petentul nu a făcut decât să profite de carenţele legislaţiei din domeniu pentru a putea obţine cât mai uşor zile câştig, urmând astfel a fi liberat mai repede. Printre aceste lacune ale legislaţiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonşalanţă, se numără lipsa unei modalităţi concrete de control a activităţii pe care persoanele condamnate le desfăşoară în timpul programului de lucru, lipsa unei verificări efective a conţinutului lucrării, acordarea aceluiaşi număr de zile câştig indiferent de tipul de lucrare realizată (judecătorul cauzei reaminteşte că petentul a obţinut 60 de zile câştig pentru două studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, în total patru ore), lipsa unor criterii legale care să permită comisiei de liberare condiţionată să verifice modalitatea de întocmire a lucrării şi să refuze acordarea zilelor câştig", se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 5.

 

Citește și: Casa Regală a făcut ANUNȚUL. În ce stare este Regele MihaiPlan roșu de intervenție în Alba: 10 persoane implicate într-un grav accident rutier (VIDEO)Imagini TERIFIANTE surprinse în Mestecăniș: Ce se întâmplă i-a SPERIAT pe oamenii din zonă (VIDEO)

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade