Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete (VIDEO)

Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: revista22.ro Eveniment

Document bombă publicat în exclusivitate de Evenimentul Zilei. Două persoane importante au sustras un registru de intrări/ieşiri documente secrete şi strict secrete din arhiva SIPA. Potrivit unui document redactat de un fost ofiţer al serviciului, este vorba despre Monica Macovei şi Dan Tapalagă.

”E o notă prin care un cetățean foarte bine informat din SIPA și-a informat șefii cu privire la pătrunderea în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2005 a ministrului Macovei și a domnului Dan Tapalagă în arhiva SIPA unde a zăbovit șase ore și de unde a plecat cu registrul de intrări/ieșiri de documente. Acest registru e un document strict secret, în fapt cheia unei arhive. Acest registru permite înțelegerea și găsirea imediată a tot ce se găsește în arhivă”, a declarat jurnalistul Mirel Curea, redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei. 

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

La acel moment, erau arhivate peste 5.600 de dosare secrete despre magistraţi. Potrivit lui Mirel Curea, acest registru ar fi fost restituit câteva luni mai târziu, după ce procurorul clujean Doru Dobogan a preluat funcția de director al serviciului.

”Atenție foarte mare, ei spun Monica Macovei și Tapalagă spun că au intrat acolo și nu au făcut decât să sigileze. Da, asta s-a întâmplat pe 5-6 ianuarie. Noi vorbim de 7-8 ianuarie, atunci au intrat și au stat între orele 20 și 2 dimineața. Nu aveau ce să caute acolo. 

Respectivul care a întocmit nota raport spune că li s-au solicitat certificatele ORNISS că doamna Macovei nu avea așa ceva și domnul Tapalagă a tăcut din gură. În situația asta acolo a avut loc un incident de securitate foarte grav, major și șeful arhivei ar fi trebuit să informeze de îndată oficiul”, a mai spus Mirel Curea. 

Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Citeşte mai multe despre:   arhiva sipa,   Monica Macovei,   dan tapalaga
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment