Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment “Din moment ce toate romanele au personaje umane, în sens larg, toate sunt psihologice”. Nicolae Manolescu aduce critici terminologiei utilizate la Bacalaureat

“Din moment ce toate romanele au personaje umane, în sens larg, toate sunt psihologice”. Nicolae Manolescu aduce critici terminologiei utilizate la Bacalaureat

Un articol de: |
Foto: gorjeanul.ro Eveniment

Criticul Nicolae Manolescu a ținut să facă anumite precizări cu privire la confuziile pe care le-au făcut mai mulți elevi, luni, la susținerea probei de limba și literatura română de la Bacalaureat.

Nicolae Manolescu este de părere că astfel de confuzii vor mai exita, atât timp cât terminologia utilizată este ea însăși confuză.

Citește și: Nu vom avea Regină: Principesa Margareta a anunțat ce titlu va purtaPoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoCine este nepoata secretă a Regelui Mihai. Are 18 ani și locuiește în FranțaUn expert pe voce și vorbire susține că înregistrările DNA din dosarul "Ferma Băneasa" nu sunt autentice și conțin urme de editare

Acesta este de părere că toate romanele sunt, în plan general, roman psihologic, atât timp cât este vorba despre personaje umane.

„Romanul «Enigma Otiliei» poate fi foarte bine încadrat la roman psihologic. Terminologia nu este neapărat bătută în cuie. Mai greu de spus care nu e psihologic; din moment ce toate romanele au personaje umane, să zic aşa, toate sunt psihologice, în sens larg. Eu am propus formula mea, cu doric, ionic şi corintic, tocmai ca să evit aşa ceva şi «Enigma Otiliei» e un roman doric de tip clasic, nu e un roman ionic, unde intră majoritatea romanelor psihologice din anii 1930, dar nu e o greşeală, mai ales că e o problemă de psihologie foarte clară”, a spus criticul Nicolae Manolescu, potrivit News.ro.

În ceea ce privește cerința celui de-al treilea subiect al probei de Limba și Literatura Română pentru elevii de la profilul real, Manolescu este de părere că subiectul a fost dificil.

Citește și: Priveghi INADMISIBIL de trist: Regele Mihai lăsat SINGUR în biserica din Lausanne! (FOTO)Traian Băsescu continuă războiul cu Regele Mihai și după decesul suveranului și amenință cu dezvăluiri despre Casa Regală după funeraliiSENZAȚIONAL! A fost descoperită o nouă CAPODOPERĂ a lui Leonardo da Vinci. Incredibil unde se afla... (FOTO)

”Greu, oricum elevii nu fac altceva decât să povestească romanul, în cel mai bun caz. Tema e dificilă. Eu am încercat tot timpul să propun nişte termeni care să nu fie echivoci. Ce înseamnă de fapt viziune? Înseamnă filosofie, înseamnă perspectivă, înseamnă interpretare? Şi pe urmă, viziunea cui, a autorului, a naratorului, a personajului?”, a spus criticul Nicolae Manolescu.

Citeşte mai multe despre:   nicolae manolescu,   roman psihologic,   bacalaureat,   proba
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment