Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Doi copii bolnavi de poliomielită, descoperiți în Ucraina, într-o regiune de frontieră cu România

Doi copii bolnavi de poliomielită, descoperiți în Ucraina, într-o regiune de frontieră cu România

Un articol de: |

Doi copii bolnavi de poliomielită au fost găsiți în Ucraina, într-o regiune de la frontiera cu România şi alte trei ţări - primele cazuri de paralizie infantilă depistate în această ţară în ultimii nouă ani, a anunțat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Associated Press, potrivit Mediafax.

Apariția celor două cazuri a fost deteriminată de o mutaţie a unui virus al poliomielitei într-un vaccin.

Ucraina a fost avertizată de oficiali din domeniul sănătății în legătură cu un risc sporit de apaiţie a unui focar, din cauza nivelului scăzut de vaccinare, în contextul în care doar jumătate dintre copii au fost imunizaţi, anul trecut, împotriva unor boli ca poliomielita. Virusul din vaccin poate evolua în cazuri rare, într-o tulpină, care poate provoca noi focare.

OMS a apreciat că riscul ca Ucraina să exporte poliomilita în alte ţări este scăzut, dar a subliniat că regiunea în care au fost descoperite cazurile are frontiere comune cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.

Citeşte mai multe despre:   poliomelita,   oms,   focar boala,   Ucraina
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment