Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Doliu în lumea PRESEI! A MURIT un jurnalist CUNOSCUT! Era editorul publicației Axa (FOTO)

Doliu în lumea PRESEI! A MURIT un jurnalist CUNOSCUT! Era editorul publicației Axa (FOTO)

Un articol de: |
Foto: CaransebesOnline Eveniment

Mugur Vasiliu era fondatorul Mișcării Conservatoare din România. Scriitorul s-a stins din viață după ce a avut mai multe atacuri cerebrale, potrivit napocanews.ro.

„Pe la ora 18:00 s-a mutat la cele veşnice, după o îndelungă suferinţă pricinuită de câteva atacuri cerebrale, scriitorul, etnologul, editorul şi omul politic creştin Mugur Vasiliu.

Citește și: "Protestul tăcut" din fața sediului PSD durează de peste 24 de oreS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăUn cioban din Vaslui a fost găsit mort într-o fântână

Dumnezeu să-l ierte şi să-l numere cu aleşii Săi!

Pentru cei ce nu îl cunosc, pot să afle mai multe despre iniţiativele şi lucrările sale pe saitul revistei Axa: http://axa.info.ro. Mugur (născut la 9 Martie 1965, absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi iniţiator al celui mai lung protest din lume – Piaţa Universităţii) a fost cel ce a întemeiat la Guvernul României Departamentul şi apoi Ministerul Românilor de Pretutindeni, în anul 1998. A deţinut vreme de doi ani funcţia de ministru secretar de stat pentru românii de pretutindeni.

În anul 2000 a organizat la Sibiu ultimul Romfest – adunarea românilor de pretudindeni – împreună cu Părintele Gheorghe Calciu.

Citește și: Coroana regală prezentă la funeraliile Regelui Mihai este o copie: Explicațiile directorului Muzeului Național de IstoriePorțile Palatului Regal nu vor fi închise în noaptea de joi spre vineriRomânia în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

În 1996 a iniţiat, împreună cu prietenul său de o viaţă, Florin Stuparu (+2 Aug. 2011) şi cu binecuvîntarea duhovnicului lor, Părintele Constantin Voicescu, editarea revistei Scara, o iniţiativă care a dat multe speranţe în acei ani pentru o trezire autentic creştină şi românească. După anul 2004, proiectul editorial a continuat, cu binecuvîntarea şi sprijinul Părintelui Justin Pârvu (care i-a fost duhovnic mulţi ani) sub numele de revista Axa. După iniţiativa eşuată a unui partid politic intitulat Axa Neamului, s-a ocupat mai ales de redactarea şi editarea unor volume de referinţă pentru cultura română…” a fost mesajul părintelui Filotheu pe Facebook.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment