Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dosar de Politician: Florin Lazăr Vlădică, șeful Departamentului Armament din MApN, pare un personaj din filmele de spionaj (VIDEO)

Dosar de Politician: Florin Lazăr Vlădică, șeful Departamentului Armament din MApN, pare un personaj din filmele de spionaj (VIDEO)

Un articol de: |

Vom vorbi astăzi despre cele peste 4 miliarde de euro pe care România trebuie să îi cheltuiască pe armament şi pe tehnică militară. Cine se ocupă din ministerul Apărării de achiziţia armamentului?Numele său este Florin Lazăr Vlădică şi este secretarul de stat numit recent în fruntea Departamentului pentru Armamente. 

Personajul are o biografie extrem de interesantă şi discretă de parcă ar juca într-un film de spionaj. Vlădică a fost mâna dreaptă a controversatului afacerist Ovidiu Tender, aflat acum în închisoare într-o condamnare de 11 ani. Tot Vlădică a fost cel care s-a ocupat de operaţiunile din Senegal şi din vestul Africii ale lui Tender. 

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Înainte de a afla câteva date din biografie se impun câteva întrebări: Cine l-a recomandat pe acest Florin Lazăr Vlădică în funcţia de ministru secretar de stat la Apărare? Are vreo legatură acest personaj cu Serviciile de Informaţii ale Armatei sau cu Serviciul de Informaţii Externe? Dar cu SRI

Vlădică a fost numit în funcţie la sfârşitul lunii martie într-o discreţie totală; Se ocupă acum de programul de înzestrare al Armatei pe care însă l-a blocat total de când a venit în minister. România s-a angajat să cumpere 4 fregate de la o companie olandeză şi să dezvolte o maşină blindată cu o societate din Germania. Acum, ministrul Apărării Gabriel Leş vorbeşte despre achiziţia de rachete Patriots din Statele Unite. Aşadar, se pare nu mai cumpărăm armament de la europeni ci de la americani, ceea ce este o veste bună. Este ştiut că astfel de contracte sunt extrem de sensibile şi de regulă se acordă fără licitaţie. Patru ţări puternice sunt interesate să ne vândă echipament militar: Statele Unite, Franţa, Germania şi Olanda. România se află la mijloc, într-un fel de şantaj geo-politic. Are de ales: să cumpere tehnică militară din Europa sau din Statele Unite. 

Dar, haideţi să revenim la personajul nostru Florin Lazăr Vlădică, şeful Departamentului de Arme şi Înzestrare al Armatei. Pentru a ajunge în această poziţie ai nevoie de avizul serviciilor de informaţii şi de ceva pregătire de specialitate. Vlădică este absolvent al facultăţii de medicină veterinară din Timişoara. A terminat facultatea în 1996 dar nu a muncit nicăieri până în anul 2002.

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Oare din ce o fi trăit săracul ministru timp de 6 ani? În 2002 Florin Vlădică menţionează în CV-ul oficial că a fost preşedintele consiliului de administraţie al companiei Agrotim SA Timişoara, cu activitate în domeniul agricol. Oficial, însă, compania cu acest nume, Agrotim SA a fost lichidată în anul 1993. În mod incredibil, între anii 2005 şi 2009 secretarul de stat Florin Vlădică menţionează în CV-ul oficial că "a desfăşurat activităţi pe cont propriu în ţară şi în străinătate", fără să menţioneze nici un alt detaliu. Unde a lucrat acest personaj în aceşti 5 ani, dar în cei 6 ani de după terminarea studiilor? Este acest Vlădică o "fantomă" a unui serviciu de informaţii? 

Începând din anul 2010 şi până în prezent a fost angajatul magnatului Ovidiu Tender în operaţiunile acestuia din Africa. Cum este posibil ca un astfel de personaj să ajungă ministru secretar de stat, responsabil cu achiziţia de armament de miliarde de euro anual? Este Vlădică ofiţer sub acoperire al unui serviciu de informaţii? 

Personajul cheie al afacerii nu este însă el, ci pare a fi de fapt acelaşi controversat Ovidiu Tender, om apropiat al serviciilor de informaţii ale Armatei dar şi de SRI. Este posibil ca Tender, aflat în puşcărie, sa fi influenţat numirea lui Vlădică în funcţie sau, cine ştie, SRI

Citește și: "Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului"Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

Într-o declaraţie publică Alina Bica, fost şefă a DIICOT, arestată pentru corupţie, susţine că la mijlocul anului 2013 a fost chemată în biroul lui Florian Coldea, fost şef operativ al SRI, unde i s-a arătat un dosar. Acest dosar conţinea informaţii despre afacerile şi interesele lui Ovidiu Tender în Africa, este vorba de perimetre de exploatări minerale şi petrol. 

Conform presei din Senegal, afacerile lui Tender au debutat în anul 2010 la Dakar când actualul secretar de stat Florin Vlădică a înfiinţat societăţile Tender Africa şi Bafoundou Ressources. Vlădică a rămas la conducerea operaţiunilor lui Tender în Africa până de curând. Tender are legaturi directe şi explicite cu Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, iar înainte a fost protejatul lui Ioan Talpeş, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi consilier prezidenţial al lui Iliescu. 

Orice am face, parcă suntem blestemaţi, indiferent de cine vine la putere, se pare că tot fosta securitate a lui Ceauşescu îşi bagă progeniturile în funcţii...

Dosar de Politician: Florin Lazăr Vlădică, șeful Departamentului Armament din MApN, pare un personaj din filmele de spionaj

Citește și: Judecătorii și procurorii vor ieși în stradă să protesteze împotriva modificărilor la codurile penaleProgramul președintelui Iohannis în ziua înmormântării Regelui MihaiMĂRTURIA unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment