Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dragnea și Tăriceanu, atac la procurorul general: Au depus sesizare la CCR privind un conflict de natură juridică

Dragnea și Tăriceanu, atac la procurorul general: Au depus sesizare la CCR privind un conflict de natură juridică

Un articol de: |

Coaliția PSD-ALDE nu se lasă bătuți privind obținerea dosarului penal deschis și ulterior clasat de Parchetul General pe alegerile prezidențiale din 2009. Președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au depus miercuri o sesizare la Curtea Constituțională privind un posibil conflict de natură juridică între Ministerul Public și Parlament.

"Și eu, și domnul Tariceanu am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament. O să aveți acces la sesizare pentru că este plină de informații și trebuie citită. Azi am avut sesizarea finalizată și am semnat-o. Eu separat, domnul Tariceanu separat, dar textele sunt identice", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Citește și: DICRIMINARE sau INCOMPETENȚĂ? Asistentă medicală din România, ACUZATĂ de un spital britanic că a pus în pericol pacienții. Ce i se imputăCine a fost prima soție a lui Adrian Năstase. Pe Ilinca foarte puțini o știu. Are ditamai afacereaA MURIT! Avea 28 de ani și era cunoscut în lumea maneliştilor drept Ernest EdwardsNesimțire pe bani publici! "M-am dus să iau o mică adeverință, iar funcționara a avut o mare rugăminte: <<Eu beau cafea din aia bună, cu lapte...>>”

Președintele PSD a fost întrebat și de refuzul în repetate rânduri de a se prezenta pentru a fi audiată în comisia parlemantară de anchetă privind alegerilor din 2009. 

"Nu facem o lege pentru un om indiferent cât ar fi de important", a precizat Liviu Dragnea în referire la o modificare a legislației care să o oblige pe Kovesi să se prezinte.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a emis un comunicat de presă în care anunță sesizarea CCR:

Citește și: Florin Iordache susține că a primit un plic suspect la Comisia specială care dezbate Legile JustiţieiScandalul de la Casa Regală ia amploare. Regele Mihai ar fi vrut ca Nicolae să îl urmeze la tron DNA a pus sechestru pe un teren, un apartament, două autoturisme și conturi deținute de Liviu Dragnea

În urma discuțiilor dintre președinții celor două camere ale Parlamentului, s-a decis sesizarea simultană a Curții Constituționale a României în vederea soluționării unui conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public, parte a autorității judecătorești, pe de altă parte.

Astfel, astăzi, Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat Curții Constituționale a României să stabilească care este întinderea competențelor/atribuțiilor constituționale ale Parlamentului și ale Ministerului Public în legătură cu realizarea anchetelor parlamentare.

Decizia de a sesiza Curtea Constituțională a României vine ca urmare a refuzului Procurorului Șef al DNA de a se prezenta în fața comisiei de anchetă a Parlamentului României, de refuzul Procurorului General de a lua măsuri împotriva Procurorului Șef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale și refuzul Procurorului General de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr.213/P/2017 înregistrat pe rolul Secției de

Citește și: Monica Iacob Ridzi va fi ELIBERATĂ condiționatDenunţător în dosarul ”TelDrum”, audiat la DNAHALUCINANT! Avion Timişoara - Bucureşti, BLOCAT ZECI DE MINUTE în AEROPORT pentru că una dintre stewardese... Toată lumea a rămas MASCĂ!

Urmărire penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General de pe lângă ICCJ.

În sesizarea către Curtea Constituțională a României, președintele Senatului subliniază că “refuzul Procurorului General și al Procurorului Șef al DNA se referă la activitatea organului reprezentativ suprem al poporului român, practic la refuzul celor două persoane care reprezintă Ministerul Public, de a ține cont de solicitările unei comisii de anchetă, comisie recunoscută constituțional, și punerea în imposibilitate a Parlamentului de a adopta o hotarâre.

Citeşte mai multe despre:   Dragnea,   Tăriceanu,   CCR,   comisie,   Kovesi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment