Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Drumul spre sine al dervișilor: O expoziție de Ammar Alnahhas la Biblioteca Naţională a României

Drumul spre sine al dervișilor: O expoziție de Ammar Alnahhas la Biblioteca Naţională a României

Un articol de: |

În perioada 30 iunie – 14 iulie 2016, la Biblioteca Națională a României (spațiile Papirus, Scriptorium și Pergament – parter) poate fi văzută expoziția „Dervishˮ, care poartă semnătura artistului sirian Ammar Alnahhas.

Artistul are la activ mai multe expoziții de grup și personale, bine receptate de public și de critica de specialitate din România, printre cele din ultima categorie numărându-se „Mândria Orientuluiˮ, „Femeile Ghilgameșˮ (2012) și „Mozaic din Mesopotamiaˮ (2014, 2015).

Citește și: Nou protest în fața Parlamentului: Oamenii nu se lasă și cer cu orice preț oprirea atacului la justițieDani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiIncident nefericit la stația de metrou Dristor 1: O femeie a murit după ce a căzut în fața metroului

Expoziția „Dervishˮ va fi vernisată sâmbătă, 9 iulie 2016, de la ora 14:00, de criticii de artă Marius Tița și Virgil Mocanu.

În spiritualitatea orientală, dervişul este un frumos nebun al plutirilor de vise, plin de iubire şi încântar. El a apărut în pictura lui Ammar Alnahhas odată cu amintirile minunate ale copilăriei în Siria, locul unde acum se desfăşoară un război ce pare fără sfârşit.

Ammar Alnahhas a venit de peste un deceniu în România. Este un sculptor cu un excepţional început de carieră iar în ţara noastră a descoperit frumuseţea culorii în exprimarea artistică. În ultimul timp, odată cu înrăutăţirea situaţiei din Siria sa natală, pictura lui Ammar Alnahhas l-a descoperit, ca niciuna alta, pe derviş, spiriduşul blând al gândurilor frumoase, purtătorul lor în lumea realităţii plastice.

Citește și: Militarii NATO au primit interzis în poligonul din Poiana Rotundă dintr-un motiv incredibilO fetiță de 3 ani din Tulcea, “încurajată” de familie să fumezeSCANDALOS! Un șef din Poliție NU vrea salvarea vieții ofițerului rănit cu sabia de un interlop

Este o abordare perfect originală, pe care Ammar Alnahhas o construieşte temeinic, de câţiva ani, cu culorile şi sentimentele atelierului său din România, noua lui ţară. “Dervish”, de Ammar Alnahhas, este o poveste universală despre umanitate şi artă iar Biblioteca Naţională a României este primul loc unde ni se relevă această operă plastică profundă.

Citeşte mai multe despre:   Dervish,   Ammar Alnahhas,   biblioteca nationala a romaniei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment