Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele (VIDEO)

Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele (VIDEO)

Un articol de: |

România a alocat cei mai mulţi bani pentru investiţiile publice, dintre toate statele din zonă, dar are cele mai proaste drumuri, potrivit unei prezentări a Consiliului Fiscal, citată de B1 TV. Mai mult, țara noastră a înregistrat cea mai mică rată de absorbţie a banilor europeni alocaţi pentru transporturi.

În ultimii opt ani, ţara noastră a cheltuit pentru investiţii publice 5,3% din Produsul Intern Brut. Este cel mai mare procent comparativ cu Bulgaria, Cehia, Ungaria sau Polonia, după cum arată datele Consiliului Fiscal.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Cu toate acestea, România continuă să aibă cea mai proastă infrastructură. Din punctul de vedere al calităţii infrastructurii de transport, ţara noastră ocupă ultimul loc, cu un punctaj de 2,7 dintr-un total de şase.

Drumuri ”made in” România: Am dat cei mai mulți bani pe investiții, dar avem cele mai proaste șosele

Toate celelalte state stau mai bine decât noi. Este vorba despre Polonia, Ungaria, Cehia, chiar și Bulgaria, care a obținut un punctaj de 3,1.

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

În 2008, România şi Polonia aveau acelaşi punctaj la calitatea infrastructurii de transport: 1,9. La finalul lui 2015, Polonia a ajuns la 3,5, iar noi suntem la doar 2,7, în condiţiile în care am alocat, procentual din PIB, mai mult decât polonezii.

Mai mult, România a ajuns în această situaţie cheltuind mai mult din banii propriilor cetăţeni decât toate celelalte state, care au reuşit să cheltuiască mai puţin din bugetul naţional şi mai mult din banii europeni, mai arată datele Consiliului Fiscal.

Ţara noastră a înregistrat cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru transporturi, și anume 55%.

Citește și: "Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului"Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment