Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment DUMNEZEULE! Iată ce conţin în realitate MICII! Mai mănânci așa ceva?

DUMNEZEULE! Iată ce conţin în realitate MICII! Mai mănânci așa ceva?

Un articol de: |

DUMNEZEULE! Iată ce conţin în realitate MICII! Mai mănânci așa ceva? Cu toate că sunt foarte 

Mai mult de jumătate din usturoiul consumat de români este adus din străinătate, 1700 de tone din consumul ultimilor doi ani fiind din China. Producătorii români acuză că acesta este tratat cu substanțe interzise în SUA și chiar în Uniunea Europeană, anunță Libertatea.

Citește și: Cine este socrul fostul principe Nicolae: S-a bătut contra tăierilor de pensii făcute de Guvernul Boc (FOTO)Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPericol de explozie în Satu Mare. O sondă de gaz din Moftinu Mare a luat foc (VIDEO)

Doar de 1 Mai, producătorii de carne din România estimează că se consumă peste 30 de milioane de mici, preparatul din carne de porc fiind preferatul românilor și datorită usturoiului care îl condimentează și îi dă gustul specific. Cu toate acestea, fermieri care cultivă această legumă se plâng de faptul că nu le merge foarte bine deoarece usturoiul de import este preferat în devafoarea celui autohton.

O mare parte din usturoiul din micii românilor are chiar o origine controversată. Trebuie amintit aici că fiecare conațional mânâncă anul, conform statisticilor, 58 de kilograme de carne, iar măcar unul dintre acestea poate fi constituit din mici.

Piața autohtonă consumă anual în jur de 5.000-6.000 de tone de usturoi, conform asociațiilor de specialitate. Spre exemplu, conform datelor puse la dispoziție de Institul Național de Statistică în ultimii doi ani – 2015 și 2016 – România a importat 7.700 de tone. Din această cantitate, cel puțin 1.700 de de tone de usturoi au provenit din China, conform datelor obține de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Asta pentru că usturoiul care provine din spațiul extracomunitar trebuie taxat prin APIA.  Conform instituției în cauză, în același interval 2015-2016, 1.778 de kilograme de usturoi din China a intrat în România: fie direct din Asia, fie via alte state europene. Alte țări de unde se aduce usturoi sunt Olanda, Cehia, Ungaria și Germania. Productorii locali cultivă în jur de 2.000 de tone de usturoi în cursul unui an.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)

Faptul că usturoiul chinezesc este nociv a fost constatat atât în spațiul Uniunii Europene, cât și Statele Unite. Asta pentru că este tratat cu pesticide controversate pe cele două continente.

Printre pesticidele folosite în China pe culturile de usturoi, conform unor rapoarte ale autorităților din Statele Unite, se regăsesc parathion și phorate. Astfel, pentru ATSDR (Agency for Toxic Substanes and Disease Registry), instituție aflată în subordinea Departametul de Sănătate din Statele Unite, parathionul este un pesticid foarte toxic care este folosit în culturile de usturoi. Acest produs a otrăvit, afectând sănătatea, peste 650 de agricultori din 1966 și până acum din Statele Unite. Dintre aceștia, 100 de fermieri otrăviți au și murit.
 

 

Citește și: "Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!" Mii de clujeni au protestat din nou (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitoriiTudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște

Citeşte mai multe despre:   usturoi ,   China,   pesticide
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment