Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment „E un fapt despre care nu s-a vorbit în toți acești trei ani” despre Victor Ponta. Cine se face vinovat pentru furturile academice

„E un fapt despre care nu s-a vorbit în toți acești trei ani” despre Victor Ponta. Cine se face vinovat pentru furturile academice

Un articol de: |
Foto: catavencii.ro Eveniment

Edu Cer aminteşte într-un comunicat momentul în care fostul premier Victor Ponta a susținut teza de doctorat. Lucrarea a fost semnată și aprobată de membri din Consiliul şi Senatul universtiar, care se fac responsabi şi vinovaţi de aceste furturi academice, potrivit dcnews.ro.

 „În ziua când Ponta şi-a susţinut teza de doctorat, transmisă în prime-time la TVR, toată conducerea de atunci din UB a fost prezentă la ciocnirea cupelor de şampanie de după susţinerea tezei unde era prezent premierul-Profesor Universitar Dr. Adrian Năstase. Acesta e un fapt despre care nu s-a vorbit în toţi aceşti trei ani şi ne-am fi bucurat ca domnul Mircea Dumitru (la acea dată decan şi membru în Senatul UB) să o spună: ştim că e un adevăr trist şi dezolant.

Citește și: Reacția halucinantă a criminalei de la metrou când a fost prinsă: "A trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg"Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Filozoful Mihai Șora, primul care a pătruns în Sala Tronului, pentru a îi aduce un omagiu Regelui Mihai (FOTO)

Doctoratele de tip Ponta sau posturi câştigate la concursuri universitare după 'metoda Ponta' au devenit regula de bază şi nu excepţia. Pentru doctoratul lui Ponta decani, rectori, membri din Consiliul şi Senatul universtiar au SEMNAT şi APROBAT acest titlu. Ei sunt şi mai responsabili şi vinovaţi de aceste furturi academice în lanţ decât făptuitorul. Lăsând ipocrizia la o parte: ştiau foarte bine ce votează, ce aprobă şi ce semnează. Despre ei nu s-a vorbit deloc! Cine a votat şi semnat pentru numirea comisiei de specialişti, pentru acordarea titlului?" precizează Edu Cer într-un comunicat de presă. 

Edu Cer consideră că "plagiatul e doar un efect  al unui sistem putred şi corupt până în profunzime, în care feuda universitară este cea care dictează şi care a distrus învăţământul universitar românesc" ș că "principiul de bază al 'democratiei' universitare autohtone: noi te susţinem să ajungi rector, tu inchizi ochii la ce facem noi". Doctoratele apărute din neant, susține Edu Cer, sunt un efect al sistemului, iar titlurile de doctori au devenit inaccesibile celor care "nu fac parte din găştile locale de putere". 

Comitetul Director Edu Cer se adresează premierului Dacian Cioloș și ministrului Educației, Mircea Dumitru, ca tinerii din această țară să aibă un viitor. 

Citește și: Un autocar cu 19 persoane la bord a fost implicat într-un accident în Pasul TihuțaCrima de la stația de metrou Dristor putea fi prevenită: Prima victimă a criminalei, care a reușit să scape, a anunțat autoritățile, dar poliția nu a avut timp să o asculte (VIDEO)IMAGINI cu prima tentativă de crimă de la metrou din Costin Georgian: Victima s-a salvat în ultimul moment (VIDEO)

Pentru a oferi o şansă tinerilor din ţara asta,  pentru un alt viitor al învăţământului superior, pentru a crede cu adevărat că doriţi să schimbaţi ceva în bine şi  a europeniza sistemul, vă solicităm punctual o modificare legislativă de urgenţă care să permită: 

1) toate beneficiile obţinute (bani, posturi didactice, etc) prin impostura şi hoţie (indiferent că vorbim de doctorate plagiate sau concursuri falsificate), să fie returnate la bugetul de stat.

Un titlul de doctor a adus deţinătorului 15% la salariul lunar din bugetul de stat, un post didactic obţinut la un concurs falsificat de feuda locală a adus prejudicii şi mai mari bugetului ţării  (unii beneficiari de 'concursuri' nici nu îndeplineau criteriile minimale ale statutului prevăzute prin lege când au obţinut titlurile,  alţii le-au obţinut după criterii abrogate de drept,  dar fiind din 'gasca care trebuie', s-a mers mai departe). 

Citește și: "Spațiu liber de corupție". Protest în fața sediului PSD din Kiseleff Șoferul unui microbuz școlar din Vaslui, prins băut la volan în timp ce ducea la școală 15 eleviMărturiile vecinilor despre CRIMINALA DE LA METROU

2) sancţionarea (inclusiv materială) a tuturor responsabililor de acordarea unui titlul academic (doctorat plagiat sau concurs academic falsificat); vorbim aici de membrii comisiilor de doctorate/concursuri, decani sau rectori care au semnat numirea acelor comisii şi acordarea titlurilor,  prin: 

a) interzicerea de a mai fi membru într-o comisie de doctorat/concurs; 

b) interzicerea de a mai deţine o funcţie de conducere sau a fi membru într-o structură de conducere (Consilii, Senate)

Citește și: "Moș Crăciun" Hans Klemm a împărțit alimente, haine și obiecte esențiale persoanelor nevoiașe din BucureștiUcigașul cu BMW, care a plecat cu cadavrul pe capotă, mesaj pe FacebookRăzboi pe brandul Arsenie Boca. Un maghiar susține că are exclusivitate

c) retragerea calităţii de conducător de doctorat (unde este cazul)

d) interzicerea de a fi membru într-o comisie ministerială 

e) revocarea din funcţiile deţinute a persoanelor sancţionate de comisiile de Etică universitară.

Citește și: Reacția martorilor de la crima din stația de metrou Dristor: FILMAU CU TELEFOANELE (VIDEO)Mesajul lui Iohannis din cartea de condoleanțe a Regelui MihaiBărbatul dispărut sâmbătă într-o pădure din Caraș-Severin, găsit mort

3) Adoptarea unei soluţii legislative în care şefii feudelor locale să nu mai fie în nici un fel implicaţi în procedura de propunere/numire a membrilor comisiilor de doctorat sau concurs academic.

Dacă vreţi să promovaţi  un învăţământ cu adevărat european şi nu unul fanariot-feudal,  distrugeţi feuda şi modificaţi legea astfel încât toate comisiile (pentru doctorate sau concursuri) să fie numite din străinătate,  după procedură de selecţie a evaluatorilor granturilor acordate de  Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.

4) Limitarea strictă la două mandate de câte 4 ani a tuturor funcţiilor de conducere din învăţământul superior (decani, prodecani, directori de departamente etc.)

Citește și: IMAGINI INCREDIBILE cu momentul CRIMEI de la stația de metrou din Dristor (VIDEO)Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu! Vești bune: Explozia de la terminalul de gaze din Austria nu va produce efecte negative pe piața românească

5) Trecerea urgenţă la o evaluare a principalelor Universităţi româneşti de către comisii de profesori din Universităţi de prestigiu din lumea academică internaţională, formate din persoane fără legături cu mediul universitar românesc".

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   trei ani,   nu s-a vorbit,   furturi academice,   vinovat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment