Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ecaterina Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferenţiat; vom organiza mai multe simulări ale examenului

Ecaterina Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferenţiat; vom organiza mai multe simulări ale examenului

Un articol de: |

 Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că bacalaureatul din 2013 trebuie să fie diferenţiat pentru diverse categorii profesionale şi că vor fi organizate mai multe simulări ale acestui examen.

"Rezultatele din acest an de la bacalaureat indică faptul că la liceele teoretice promovabilitatea a fost de peste 70-80%, în timp ce la liceele industriale, de 20-24%. De asemenea, la repartizarea computerizată, în liceele tehnologice nu ajung cei mai buni elevi", a spus ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Andronescu a precizat că rezultatele slabe din sesiunea de vară a Bacalaureatului au fost determinate și de notele slabe ale candidaților din promoţiile anterioare, mai slabe decât ale celor din promoţia 2012. De asemenea, absolvenţii promoţiei 2012 de la filiera teoretică au avut promovabilitate de 80-84%, faţă de doar 15-20% la cei din anii anteriori, a precizat ministrul.

Ecaterina Andronescu a mai precizat că vor fi organizate mai multe simulări ale examenului, iar pe perioada verii se va intensifica pregătirea pentru candidații respinși în sesiunea iunie-iulie.

Citeşte mai multe despre:   ecaterina andronescu,   Bacalaureat 2012,   categorie profesionala,   candidat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment