Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Elevii i-au declarat RĂZBOI lui Liviu Pop

Elevii i-au declarat RĂZBOI lui Liviu Pop

Un articol de: |
Foto: Lucian Muntean / pressone.ro Eveniment

Elevii au ajuns în conflict deschis cu Ministrul Educației. Ei au anunțat că vor ataca în instanță modificările anunțate de Liviu Pop la regulamentul şcolar. Principala lor nemulțumire e că vor trebui să renunţe la telefoanele mobile pe durata orelor. Ei sunt deranjați și de faptul că nu au fost consultați în legătură cu aceste modificări și că ele se fac fix în mijlocul anului școlar. 

”Nu înţeleg supărarea. Nici eu, ca profesor, nu am voie să folosesc telefonul în timpul orelor, este o modalitate de distragere a atenţiei celorlalţi colegi”, a declarat Nicoleta Bercaru, directorul unei şcoli, citată de Digi24.

Citește și: Incendiu într-un bloc de locuințe din Botoșani: 2 persoane, transportate la spital'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Din ciclul ”Ce mai spun românii”: ”Cifra optanică a sufletului” sau de ce se bea agheasmă (VIDEO)

Dar revolta în rândul elevilor e mare.

”Dacă ar fi în mass-media să fie prezentate săptămânal abuzurile din şcoli, care sunt în special profesori vs elevi pentru că vorbim despre cine are mai mare autoritate, cred că patru zile din cinci numai asta am avea în presă”, a susținut Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Interdicția de a folosi telefonul mobil în timpul orelor ”afectează exercitarea posesiei asupra unui bun al elevilor, posesie care conform articolului 916 din Codul Civil este o prerogativă a dreptului la proprietate”.

Citește și: Ce se întâmplă cu mormintele regale de la Curtea de ArgeșL-au prins pe hoțul român care prăduia motocicliștii în MadridMilitarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017

”Noi ne dorim ca elevul timp de 50 de minute, cât durează o oră, să fie atent la oră nu la cine îi trimite sms şi la cine îl sună şi ce face”, este argumentul Ministrului Educației.

Noul regulament nu mai permite sancţionarea elevilor care nu poartă uniformă şi nici nu mai prevede efectuarea serviciului pe şcoală.

Citeşte mai multe despre:   elevi,   Liviu Pop,   telefoane mobile,   școli
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment