Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Evenimentele organizate de primarul Gabriela Firea împiedică desfășurarea cursurilor Facultății de Istorie: Proteste ale studenților în Piața Universității (FOTO și VIDEO)

Evenimentele organizate de primarul Gabriela Firea împiedică desfășurarea cursurilor Facultății de Istorie: Proteste ale studenților în Piața Universității (FOTO și VIDEO)

Un articol de: |
Foto: Inquam Eveniment

Decizia Primăriei Municipiului București de a organiza concertul aniversării zilei de 9 mai în Piața Universității a provocat un mic scandal, în condițiile în care profesorii de la Facultatea de Istorie nu și-au putut ține cursurile, din cauza probelor de sunet.

O postare a unei profesoare a devenit virală, după ce aceasta s-a plâns că este pentru prima oară când a fost nevoită să își suspende cursul, totul din cauza sunetului infernal venit de peste drum, de pe scena unde se va susține marți, un concert în cinstea Zilei Europei și pentru a aniversa 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană.

Citește și: Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitoriiKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Tudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște

În decursul zilei de marți, deranjați din nou de zgomotul mult prea tare, Facultatea de Istorie a sesizat din nou acest lucru: „Profesorii și studenții Facultății de Istorie au întâmpinat din nou dificultăți majore în desfășurarea cursurilor din pricina zgomotului foarte puternic din Piața Universității. Drept urmare, Decanatul facultății a făcut ieri demersuri la Primăria Municipiului București în încercarea de a opri concertele și testele de sunet care împiedică desfășurarea procesului educațional. La fel ca și scrisoarea deschisă de la sfârșitul lunii februarie, acestea au rămas fără răspuns. Concertele continuă...”

Evenimentele organizate de primarul Gabriela Firea, împiedică desfășurarea cursurilor Facultății de Istorie: Sesizările au rămas fără răspuns

Citește și: ”Justiție, nu corupție!”. 3.000 de oameni protestează în Capitală împotriva modificării Legilor Justiției (VIDEO, GALERIE FOTO)Vom avea ZĂPADĂ de Crăciun? Ce spune meteorologulIMAGINI IMPRESIONANTE. 300 de oameni au protestat, legați la ochi, împotriva modificării Legilor Justiției (VIDEO, GALERIE FOTO)

La reacția Decanului Facultății de Istorie, Florentina Nițu, care a declarat că Primarul General dă dovadă de „rea-credință”, ignorând cu desăvârșire multiplele solicitări de a nu mai fi organizate evenimente sonore în fața instituției de învățământ, Gabriela Firea cere „înțelegere”. „Este lipsă de respect”, a adăugat Florentina Nițu.

La întâlnirea dintre cele două, Primarul Capitalei s-a arătat iritată de solicitarea Decanului ca sunetul să fie mai jos: „Este un spectacol, sunt copii, cântă și dansează, cum să le spunem...? Bucureștenii sunt mulțumiți (...) Ce soluții propuneți dumneavoastră?” a întrebat Gabriela Firea.

Citește și: Ajutoare sociale ridicate cu mașini de lux, la Craiova. ”Sunt de cea mai proastă calitate. Să se dea bani!”ALERTĂ!  Vremea se răcește considerabil: Vin ninsorile!”Caut bilet pentru democrație” Flashmob cu bagaje și trolere în fața sediului PSD Sibiu (VIDEO, FOTO)

Plângerea Florentinei Nițu privind imposibilitatea de a ține cursurile conform programului și acuzarea Primăriei Capitalei de lipsă de respect la adresa Universității și a educației, a stârnit reacții din partea Gabrielei Firea, care a precizat că Institutul European a ales Piața Universității și că toate marile capitale europene au astfel de evenimente, iar toți cei implicați în acest eveniment au venit „pro bono”. De altfel, un fel de să ziceți merci că facem.

Drept urmare, studenții Facultății de Istorie, au ieșit în Piața Universității, un loc cu însemnătate istorică definitorie și deloc potrivit pentru un astfel de concert. Tinerii au ținut pancarte cu mesaje care făceau referire la cursurile suspendate dintr-un motiv care nu ar fi existat dacă, de exemplu, Primăria ar fi ales ca spațiu de desfășurare un parc sau un alt loc. 

Studenții Facultății de Istorie au ieșit în Piața Universității, deranjați de zgomotul prea puternic

Citește și: București: Flashmob, ”România condamnată la tăcere”PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"Românul condamnat la MOARTE în Malaezia ar putea fi adus în țară: Tudorel Toader a semnat un nou acord de cooperare

 

 

 

Citește și: Va ploua cu bani peste noii șefi ai Casei Regale. Conducătorul ei ar putea avea statut de șef de stat (VIDEO)PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment