Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Evocare eveniment a artistului Ion Nicodim, la Galeria Romană: «Nici tablouri, nici sculpturi, ci stări de spirit» (FOTO)

Evocare eveniment a artistului Ion Nicodim, la Galeria Romană: «Nici tablouri, nici sculpturi, ci stări de spirit» (FOTO)

Un articol de: |

Galeria Romană  vă invită joi, 16 martie 2017, ora 19.00, la o evocare eveniment a artistului Ion Nicodim cu ocazia împlinirii a 10 ani de la trecerea la cele veşnice.

Această expoziţie s-ar vrea un omagiu artistului care a fost, respectând atât starea sa de spirit cât şi integritatea care-l caracteriza, inspirată de o idee a lui : « Opera nu trebuie să poarte pecetea autorului, ea trebuie să dea impresia de anonimat, ca o crimă perfectă (o idee brâncuşiană) ».

Citește și: Carmen Dan și Viorica Dăncilă, VECINE la Videle: Ăsta-i blocul în care locuiesc "blondele lui Dragnea" (FOTO)Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăA făcut dragoste cu ea până A BĂGAT-O ÎN SPITAL! ȘOC: Cine sunt cei care AU BULVERSAT MEDICINA din România

Nu suntem așadar în prezența unei retrospective, cu atât mai puțin a prezentării unui parcurs artistic vârstnic de mai bine de cincizeci de ani, dar mai degrabă martorii unui « flash », martorii unei cariere artistice intense și asta având în fața ochilor tablouri semnificative din ciclurile importante ale artistului : Lacuri liniștite, Ferestre orientale, Inimi… și două totemuri sau «stele », reprezentative ale ultimilor decenii de creație.

« Am putut face ce vreau, tot ce-am vrut, sau aproape tot, de când eram copil și până azi ! Nici o interdicție. De a fost sau a vrut să mi-o impună cineva, nu am ținut cont de ea, m-am făcut, sau poate nici n-am auzit-o și am trecut de ea. Purtat doar de intuiție sau de instinct ! Cred că în fond nimeni nu mi-a interzis nimic, sau nu ar fi putut să-mi interzică nimic ».

Astfel și tot citându-l, în timpul întregii sale cariere, Nicodim n-ar fi realizat « nici tablouri, nici sculpturi, ci stări de spirit ».

Citește și: Instanțele își pasează de la una la alta judecarea dosarului Hexi PharmaImagini de COȘMAR! Un funcționar și-a dat FOC strigând „CORUPȚIE”. Este chiar membru al PARTIDULUI ... (VIDEO)Sevil Shhaideh, audiată la DNA

Un film documentar « Trecătorul pământului », realizat de Anca Damian completează expoziţia propriu zisă. Nicodim explică propriul lui demers creator și mărturisește legăturile lui profunde cu pământul natal dobrogean, « această stepă care nu poate să fie povestită altora decât fabulând ».

În perioada 16 martie-4 aprilie 2017, Galeria Romană prezintă o expoziţie de pictură şi sculptură a artistului Ion Nicodim.

Citește și: HALUCINANT! O tânără s-a jucat de-a violul pentru a atrage atenția. CUM a fost posibil Rîciu, fostul consilier al lui Carmen Dan: Imaginea Poliției e deteriorată. Imaginea Ministerului de Interne e foarte bună (VIDEO)ALERTĂ în România! O maşină A INTRAT într-un grup de ELEVI! BILANȚUL victimelor

Citeşte mai multe despre:   galeria roamana,   ion nicodim,   expozitie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment