Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment EXTREMIST SÂRB, PRINS ÎN ROMÂNIA! SRI, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

EXTREMIST SÂRB, PRINS ÎN ROMÂNIA! SRI, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Un articol de: |

Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura declarării ca indezirabil a cetățeanului Bratislav Zivkovic, pe o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională.

Serviciul Român de Informații susține că Zivkovic, un bărbat de 42 de ani care are cetățenie sârbă și rusă, a venit în România de patru ori și de fiecare dată a încercat să obțină documente și informații clasificate despre obiectivele militare naționale și ale aliaților noștri, cu intenția de a afecta parteneriatele strategice pe care le are România. El urma să predea datele respective unor organizații străine. 

Citește și: CSM vrea să protejeze imaginea politicienilor corupți, hoților și violatorilorGeorge și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisPolițiștii fac 37 de percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

De fiecare dată când a ajuns în România, sârbul a venit la Constanța și s-a arătat foarte interesat să fotografieze și să transmită repere GPS ale unor radare militare. De asemenea, el a fost interesat și de baza militară de la Kogălniceanu. Sârbul a întreprins astfel acte preparatorii de transmitere de secrete de stat unor organizații străine. 

Purtătorul de cuvânt al SRI a precizat că sârbul nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație. 

”Zivkovic a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agențiilor acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României. Zivkovic Bratislav a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României, cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice. Evaluarea arată că prezența lui pe teritoriul național reprezintă un risc la adresa securității naționale. Prin urmare, SRI a sesizat Ministerul Public cu propunerea de declarare a sa ca persoană indezirabilă”, precizat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Citește și: Bărbatul care i-a luat viața unui polițist în gara Suceava ar fi fost omorâtALERTĂ! A fost CUTREMUR în România. MAGNITUDINEA seismului și ZONELE unde s-a RESIMȚITNumire surprinzătoare făcută de Guvern: Tudose l-a pus șef la CNAS pe cel care la începutul lunii îi cerea demisia ministrului Bodog

Zivkovic este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

În perioada 2014-2015, el a participat de partea separatiştilor pro-ruşi, alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei, la conflictul din Ucraina.
 

Citeşte mai multe despre:   EXTREMIST SÂRB
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment