Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Festivalul Mozartissimo Ediția I: Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor

Festivalul Mozartissimo Ediția I: Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor

Un articol de: |

Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 marchează cei 260 de ani împliniți de la nașterea lui W.A. Mozart printr-un festival dedicat marelui compozitor. Festivalul Mozartissimo Editia I va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor, sediul centrului cultural din B-dul Mircea Vodă, nr.5, sector 3.

Mozartissimo, evenimentul cultural ce omagiază creația și memoria celebrului compozitor, va reuni în cele cinci spații de spectacol din incinta Casei Artelor o mulțime de activități ce vor introduce publicul în fascinantul univers mozartian. Personalități culturale marcante și nume de referință ale scenei muzicale clasice vor trece pragul Casei Artelor și îi vor încânta pe toți cei prezenți cu o serie de conferințe memorabile, recitaluri și concerte extraordinare.  

Citește și: Stelian Tănase, la protestul de sâmbătă: Niciodată nu am văzut o concentrare atât de mare de forțe de ordine. Totuși... (VIDEO)Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmInformaţii APOCALIPTICE: Un asteroid PERICULOS se apropie de Terra! Ar putea lovi Pământul...

Festivalul aflat la prima ediție își propune să aducă în fața publicului bucureștean, iubitor de muzică clasică, concerte impregnate de momente de grație din opere celebre semnate de W.A. Mozart, de la recitaluri camerale până la Simfonii, de la uverturi celebre la cele mai cunoscute arii din operele mozartiene și până la ultima creație a marelui compozitor, una dintre  capodoperele sale – „Requiem”.

Timp de trei zile, Casa Artelor își va deschide complet ușile pentru public și va transforma serile de weekend într-o incursiune fascinantă în lumea lui Mozart. Vizitatorii vor putea lua parte la vernisajul expozițiilor „Viața și opera lui Mozart” și “Portretele lui Mozart”, lansareunei noi ediții a “Scrisorilor lui Mozart” în Colecția Esențial a Casei Artelor, proiecții de film și recitaluri camerale, toate având loc în cele trei săli ale sediului – Sala Eliad, Sala Brâncuși și Sala Mozart, cea care va fi inaugurată în prima zi a festivalului.

Seara, toți cei prezenți vor fi invitați în Curtea Mare a Casei Artelor, unde vor aplauda miracolul muzicii mozartiene în interpretarea unora dintre cele mai mari orchestre, dirijori și soliști din România. Apoi, în Amfiteatrul Casei Artelor, inaugurat tot cu această ocazie, publicul va avea ocazia să descopere viața și creația lui Mozart vizionând filmul documentar realizat de BBC, „Geniul lui Mozart”.

Citește și: Moment simbolic în fața Parlamentului: 60.000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor și au cântat Imnul Național (VIDEO)Virgil Ianțu, în stradă: PROTESTUL e singura noastră ARMĂ împotriva celor care încalcă legile și schimbă legile în favoarea lor (VIDEO)Țara arde și... Ce posta Tudorel Toader pe Internet, când 60.000 de oameni protestau numai în București (FOTO)

Festivalul Mozartissimo este un program cultural finanțat de Primăria Sectorului 3 și Consiliul Local al Sectorului 3 și organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, care își propune să înfrumusețeze și să înnobileze viața cetățenilor sectorului 3 și a întregului București, și să devină o tradiție anuală și un eveniment de referință pe scena festivalurilor de muzică clasică din România.

Directorul festivalului este regizoarea Alice Barb, scenografia este asigurată de către Corina Grămoșteanu, iar coordonarea echipei CCCA va fi făcută de Masha Țoropoc.

Intrarea la toate activitățiile din cadrul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citește și: POZA ZILEI: Dragnea și caracatița CORUPȚIEI (FOTO)VIOLENȚE la protest! Un JANDARM împarte PUMNI manifestanților din București (VIDEO)LIICEANU ȘI CĂRTĂRESCU, printre ZECILE DE MII de oameni care protestează în CAPITALĂ (FOTO)

Mai multe informații pe pagina de Facebook.com/CasaArtelor/

Program:  

Vineri, 8 iulie

Citește și: ALERTĂ la Hotelul Intercontinental din Kabul: Persoane înarmate au deschis focul!Prognoza meteo pe 3 luni: Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilieTudor Chirilă: Mi-e TEAMĂ că vom asista din nou la DIVERSIUNEA unor GALERII (VIDEO)

Ora 17:00, Sala Brâncuși: Vernisajul expozițiilor „Viața și opera lui Mozart” și “Portretele lui Mozart” 

Lansarea cărții “Scrisorile lui Mozart” în Colecția Esențial - invitat Prof. univ. dr. Muzicologul Grigore Constantinescu;

Ora 17:30, Sala Eliad: Conferința “Mozart și capcana clișeului”, susținută de Marius Constantinescu; 

Citește și: Manifestații de AMPLOARE în TIMIȘOARA și în CLUJ-NAPOCA: ”Afară, afară, corupția din țară!”, ”Democrație, nu oligarhie!” GRAVE INCIDENTE la protest. Polițiști în civil PERCHEZIȚIONEAZĂ manifestanții. Mulți protestatari au rămas BLOCAȚI în Pasajul Universității (VIDEO)SUTE de ieșeni PROTESTEAZĂ împotriva actualei GUVERNĂRI (VIDEO)

Ora 18:30: Inaugurarea Sălii Mozart – Recital Cameral „Mozartissimo” susținut de Horia Mihail (pian); 

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Orchestra Symphactory

Dirijor: Tiberiu Soare

Citește și: Berlin: "Împreună rezistăm, împreună construim" (VIDEO)ACCIDENT teribil! Un copil de 13 ani a MURIT după ce tatăl său a plonjat cu mașina în râul Argeș (FOTO)Diaspora SPUNE NU!: Românii din Italia PROTESTEAZĂ împotriva corupției (VIDEO)

Soliști: Diana Țugui , Maria Jinga, Șerban Vasile

Ora 22:00, Amfiteatru: Proiecția filmului documentar BBC, „Geniul lui Mozart”- Partea I

Sâmbătă, 9 iulie

Citește și: PROTEST MASIV ANTI-CORUPȚIE: Peste 100.000 de oameni au ieșit în STRADĂ în toată țara. Pe clădirea Ministerului Finanțelor a fost proiecție laser "PSD ciuma rosie" (VIDEO, FOTO)LOVITURĂ DE TEATRU: Familia Regală ar putea RĂMÂNE în Palatul Elisabeta dacă... ALERTĂ! Anunț de ULTIM MOMENT: Reactorul 2 de la Cernavodă…

Ora 17:00, Sala Brâncuși: Proiecție "Opera lui Mozart la Viena"; 

Ora 17:30, Sala Eliad: Conferința "Celălalt Mozart" susținită de dirijorul Tiberiu Soare;          

Ora 18:30, Sala Mozart: Recital cameral “Mozartissimo” susținut de Ion Bogdan Ștefănescu (flaut ) și Verona Maier (pian);

Citește și: UMILIT de autorități! Un bărbat cu dificultăți locomotorii a fost nevoit să se târască până la ușa medicului (VIDEO)Accident CUMPLIT în Bihor! O fetiță de 5 ani a fost strivită de un tractor. Cine conducea vehiculul (VIDEO)#Rezistența: ATENȚIE la manipulatori! RECOMANDĂRI pentru protestatari în cazul tentativelor de DETURNARE a coloanei de manifestanți!

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Camerata Regală (Dirijor: Horia Andreescu. Solist: Gabriel Croitoru (vioara)

Ora 22:00, Amfiteatru: Proiecția filmului documentar BBC, „Geniul lui Mozart”- Partea II

Duminică, 10 iulie

Citește și: Acuzații GRAVE, la patru ani de la TRAGEDIA din Apuseni: Ne confruntăm zilnic cu ABUZURILECărtărescu: Îi îndemn SĂ IASĂ ÎN STRADĂ pe toți cei cărora LE PASĂMesajul protestatarilor din Cluj pentru bucureșteni: Dacă noi putem să venim pe jos, voi nu aveți niciun motiv să nu veniți sâmbătă seară

Ora 17:00, Sala Brâncuși: Proiecție "Opera lui Mozart la Viena";                                                   

Ora 17:30, Sala Eliad: Conferința „Cosmogonia lui Mozart” susținută de prof. univ. dr. Grigore Constantinescu;   

Ora 18:30, Sala Mozart: Recital cameral “Mozartissimo” susținut de Cvartetul Elite;

Citește și: EXPLOZIE într-o sală de clasă! Distracția le putea fi fatală unor elevi din Ineu (VIDEO)Imagini DRAMATICE: Pasageri, anunțați că vor ateriza DE URGENȚĂ (VIDEO)Protestatarii IAU CU ASALT Capitala! Mii de oameni din țară se alătură bucureștenilor pentru un PROTEST DE AMPLOARE (VIDEO, FOTO)

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Orchestra Simfonică București (Dirijor: Jin Wang. Corul Accoustic. Dirijor cor: Daniel Jinga. Soliști: Iuliana Roșca, Cătălin Oprilțoiu, Iulia Isaev, Emanuela Pascu, Andrei Lazăr, Iustinian Zetea)

Citeşte mai multe despre:   casa artelor,   Festivalul Mozartissimo,   primaria sectorului 3,   Sala Eliad
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment